Bestuursleden Lydia van Leeuwen (secretaris, op de foto rechts) en Ria Alleman (communicatie) zijn het er hartgrondig over eens dat het belangrijk is om meer buurtbewoners en Voorschotenaren te bereiken. En dat gaat op de buurtdag vast lukken.
Bestuursleden Lydia van Leeuwen (secretaris, op de foto rechts) en Ria Alleman (communicatie) zijn het er hartgrondig over eens dat het belangrijk is om meer buurtbewoners en Voorschotenaren te bereiken. En dat gaat op de buurtdag vast lukken.

Buurtdag De Boschbloem ‘We willen ook jongere generaties zien

Algemeen Regio nieuws

Wat kunnen we organiseren zodat meer buurtbewoners met elkaar kennismaken? Dat was de vraag die het bestuur van buurthuis De Boschbloem zichzelf onlangs stelde. Het resultaat is een Buurtdag op 13 mei waar iedereen welkom is. 

Door: Jessica Smeenk 

Met het oog op de toekomst een belangrijke vraag, want buurten worden leuker, socialer en veiliger als de buren elkaar kennen, ontmoeten en daar waar nodig is helpen. Heel toevallig meldde na een buurtbarbecue een aantal mensen zich bij De Boschbloem met de opmerking: “Er is momenteel weinig te doen voor de buurtbewoners, misschien zou het buurthuis hier iets in kunnen betekenen.” Zo ontstond het inmiddels uitgewerkte plan om iets te organiseren voor de buurt. 

Op zaterdag 13 mei is het zover. Dan kunnen bewoners van de Bloemenwijk, Boschgeest, Dobbewijk, Nassauwijk en ook andere Voorschotenaren van 10.00 tot 17.00 uur naar de eerste buurtdag ‘De Boschbloem’ komen. Bewoners en Boschbloemleden kunnen kennismaken met elkaar en gratis deelnemen aan de activiteiten die georganiseerd worden. Voor jong en oud is er iets leuks te doen.

Bestuursleden Lydia van Leeuwen (secretaris, op de foto rechts) en Ria Alleman (communicatie) – beiden vrijwilliger – zijn het er hartgrondig over eens dat het belangrijk is om meer buurtbewoners en Voorschotenaren te bereiken. En dat gaat op de buurtdag vast lukken.

De gemeente Voorschoten, de RegioBank, de Cirkelbus, Voorschoten Voor Elkaar en Museum Voorschoten zijn enthousiast over het idee. “Het is heel leuk om te merken dat het zo goed wordt ontvangen”, zegt Lydia van Leeuwen. Ze hoopt dat de bezoekers van de dag van alle leeftijden zullen zijn. De leden van de Boschbloem zijn nu vooral ouderen. “Maar we willen ook jongere generaties bereiken”, benadrukt Ria Alleman.

Er is de afgelopen tijd al aardig wat veranderd in De Boschbloem. Vroeger waren er veel handvaardigheidsactiviteiten en taalcursussen. Nu zie je dat er veel beweegprogramma’s zijn, zoals ballroomdansen. Voorschoten Voor Elkaar bepleitte een tijd geleden ‘meer bewegen voor ouderen’ en dat blijkt een succes. De Zumbalessen zijn een schot in de roos!

De allereerste buurtdag is breed van opzet om het buurthuis beter te kunnen positioneren in de ruime omgeving. Dat gebeurt door de vele activiteiten op de buurtdag. De Boschbloem hoopt ook dat bewoners komen met ideeën om(zelf) iets te organiseren. Zo heeft iemand al geopperd om een ‘mamacafé’ te beginnen.

De hele dag door zijn er volop activiteiten waar je aan kunt deelnemen, of gewoon kunt komen kijken, ontmoeten en je laten informeren. De straat (Schimmelpenninck van der Oyelaan) voor de Boschbloem is tijdens de dag afgezet. Daardoor is het mogelijk verschillende activiteiten zoals spellen en springen op een luchtkussen en het spelen van jeu de boules op straat te volgen. Maar ook gaat welzijnsorganisatie Voorschoten Voor Elkaar met bezoekers in gesprek over hun wijk en hun behoeften als bewoners. Sociaal werkers bieden vervolgens mogelijkheden om te ondersteunen of door te verwijzen.

Ook binnen bij de Boschbloem is er van alles te doen. Van film kijken met foto’s en bewegende beelden over hoe de wijken er vroeger uitzagen, dat geeft vast gesprekstof, tot het laten beoordelen van voorwerpen tijdens de ‘Tussen Kunst en Kitsch’ door het Museum Voorschoten. Voor meer informatie en je opgeven voor bepaalde activiteit (en) kijk op:www.boschbloem.nl/

Nieuws overzicht

Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum gisteren 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten 1 mrt, 16:07
Op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdagochtend is de speelotheek in de bieb aan de Wijngaardenlaan open. Foto: Speelotheek
Statiegeldactie bij AH voor Speel-O-Theek Voorschoten 1 mrt, 12:00