Wethouders of niet, de regels van Petanque moeten wel nageleefd worden. Ton van der Peet van DSP legt het uit.
Wethouders of niet, de regels van Petanque moeten wel nageleefd worden. Ton van der Peet van DSP legt het uit. Foto's: VSK

Zonnige en succesvolle Buurtdag bij De Boschbloem

Algemeen Regio nieuws

Beter weer had het bestuur en de organisatie van de Buurtdag bij Buurthuis De Boschbloem niet kunnen wensen. Strak blauwe lucht, een prachtig zonnetje en aangename temperaturen. De dag was dan ook een groot succes. 

Van de kinderen in de archeo-workshop tot de aanwezigen bij de Regio-bank bijeenkomst, de jeu de boulers, koffiedrinkers en springers, iedereen genoot. 

‘Jaaa!’, klinkt het triomfantelijk bij de workshop. Een van de kinderen heeft na minutieus zoeken iets gevonden. ‘Geweldig’, zegt Jaap Booij, voormalig leerkracht aan de Fortgens. ‘Nu beschrijven en catalogiseren.’ Oud wethouder Marcel Cramwinckel verklapt dat hij als klein jongetje archeoloog wilde worden. ‘Toen had je nog geen workshops als deze’, zegt hij enigszins jaloers. 

Collega wethouder Hans van der Elst nodigt hem daarop uit voor een partijtje jeu de boules. ‘Beetje elkaar de bal toespelen’, grinniken ze samen. Maar zo makkelijk was het niet. Fijntjes worden de regels nog eens uitgelegd door Ton van der Peet van Club de Petangue De Six Prêt. Ook de nieuwbakken CDA-wethouder Hubert Schokker gooit een balletje op, samen met raadslid Cees Bremmer. 

Even verderop duikelen buurtkinderen op het speelkussen en probeert menigeen ‘geld’ op te vangen in een wervelwind machine. ‘Laat ik dat maar niet doen’, reageert Van der Elst die wethouder financiën is. ‘Ik hoor de reacties al.’

Oud wijkagent Theo Meppelink ontvangt jonge collega’s. Er worden ervaringen uitgewisseld en flink nagepraat over het treinongeluk. Op een andere plek legt de Regiobank alles uit over ‘veilig bankieren’. En dat het onderwerp leeft bleek wel uit de vele deelnemers aan de lezing. 

Terwijl aan de ene kant door de gemeente aandacht wordt gevraagd voor het zwerfafval, inventariseert Voorschoten Voor Elkaar aan de andere kant wat er leeft onder de inwoners van de wijk. En de ijsjes van Moments vinden gretig aftrek. Het is er ook het weer voor! 

Ook binnen is het druk. Naast ruimte voor koffie met koek of iets anders te drinken, was er ook een informatiemarkt. Daar legde onder andere Ton Puthaar van de bewonersvereniging het rioolproject uit. Ook het riool in de wijk Boschgeest moet worden vervangen en worden verduurzaamd. Ton liet zien hoe het er eventueel uit zo kunnen komen te zien. Recht door Recht kwam langs om over de Dobbewijk te vertellen en de Cirkelbus gaf informatie voor ouderen die toch mobiel willen blijven. De vrijwilligers maken jaarlijks heel wat kilometers om minder valide medemensen overal naar toe te brengen. 

In een andere zaal waren experts van het museum druk bezig met het bekijken van de meegebracht ‘schatten’ van thuis. Een lokaal ‘Tussen Kunst en Kitsch’ zeg maar. ‘Papier Plezier’ van Popup Atelier Melissa trok veel deelnemers en in de hal speelden Louisa Löffler op dwarsfluit en Arnoud Reinders op gitaar.

Nieuwe bezoekers werden hartelijk ontvangen. ‘Doen jullie ook iets aan beweging’, vraagt de mevrouw. ‘Ja natuurlijk’, zegt Ria Alleman van de Buurtvereniging terwijl ze een foldertje met alle informatie overhandigt. ‘Hier staat alles in maar kijk rustig even rond hoor’, nodigt ze uit. 

De allereerste Buurtdag was er een voor jong en oud. Vooral in de middag werd het behoorlijk druk met bezoekers. Een mooie opsteker voor de organisatie. Voor veel raadsleden was het een ideaal moment om met inwoners in gesprek te gaan. ‘En dat is ook de bedoeling’, zegt Ria. ‘We zijn nou eenmaal een plek van ontmoeting en iedereen is welkom.’ De dag was een succes, volgend jaar weer? ‘We hopen het wel’, zegt Ria. ‘Maar eerst gaan we deze dag evalueren en wellicht wordt het wel een traditie.’

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
VKK-jubileumconcert De Vliegende Hollander 13 uur geleden
Oude Stationslaantje.
Geen flexwoningen maar permanente bouw Oude Stationslaantje 22 uur geleden
Afbeelding
Bloed, zweet en tranen bij oefening Corbulotunnel gisteren
Afbeelding
Grote oefening in Corbulotunnel 23 mei, 12:46
Afbeelding
Asfaltwerkzaamheden op diverse plekken in het dorp 23 mei, 12:37