Linda Slichter helpt in haar Praktijk Prikkelbrein kinderen en volwassenen met AD(H)D en/of een 'vol hoofd'. Foto: PR
Linda Slichter helpt in haar Praktijk Prikkelbrein kinderen en volwassenen met AD(H)D en/of een 'vol hoofd'. Foto: PR

Je hoofd opruimen met Linda van Praktijk Prikkelbrein

Algemeen Ondernemer in beeld

De Voorschotense Linda Slichter had geen betere naam voor haar eigen praktijk kunnen verzinnen: Prikkelbrein. Als coach helpt zij volwassenen met AD(H)D of gewoon met een vol hoofd. ‘De vele prikkels zorgen voor een vol hoofd, ik help met ruimte maken’, zegt ze.

Toen haar eigen zoon de diagnose ADD kreeg, verdiepte Linda zich in de materie. ‘Ik was leerkracht op een basisschool en later intern begeleider. Het viel me toen al op dat bepaalde kinderen met net even wat meer aandacht, beter functioneerden. Maar wat deze kinderen echt nodig hadden, leerde ik later. Zowel bij ADD als bij ADHD, de H staat voor hyperactief, is het hoofd met zoveel andere dingen bezig dat er geen ruimte meer is voor ‘hier en nu’ informatie.
Linda kwam in contact met Opleidingsinstituut ADHD Nederland. ‘Er ging een wereld voor me open. Mijn zoon had het niet van een vreemde, ik heb zelf ook veel kenmerken’. Ze volgde de opleiding, switchte van een reguliere basisschool naar het speciaal onderwijs en startte twee jaar geleden haar eigen praktijk Prikkelbrein.’AD(H)D’ers hebben vaak al jaren te horen gekregen: doe eens rustig, zit stil, let op, zit niet te dromen! Op een gegeven moment ga je vanzelf geloven dat je niet goed genoeg bent en pas je je aan. Dit kost veel energie en je emmer loopt over. Die negatieve gedachten gaan we tijdens mijn behandelingen ombuigen want geloof me, AD(H)D heeft absoluut hele mooie kanten. Deze mensen zijn veelal creatief, hebben mooie ideeën, hyperfocus en aandacht voor detail en zijn gevoelig. Om daar bij te komen moet eerst die negatieve ballast weg worden gewerkt. AD(H)D’ers voelen hun leven als een snelweg zonder afritten, samen gaan we op zoek naar die zijwegen en hoe je ze kan gebruiken. Dat geldt ook voor mensen met een ‘vol hoofd’. Een hoofd dat altijd ‘aan’ staat is heel vermoeiend. Samen zoeken we naar oplossingen, dat begint met een gesprek waarin we kijken wat er precies ‘uitgezet’ kan worden en hoe.’

Linda geeft ook workshops op scholen. ‘In het huidige onderwijs lopen veel van deze kinderen vast omdat leerkrachten onvoldoende kunnen aansluiten bij wat deze leerling nodig heeft. Ik kan net dat stukje professionaliteit toevoegen.’ Wie meer wil weten kan informatie vinden op www.prikkelbrein.nl . De praktijk is gevestigd aan de Koningin Julianalaan 45, tel.nr. 06-11847631 of stuur een mail naar prikkelbrein@gmail.com. Het streven van Linda is dat iedereen binnen twee weken antwoord krijgt.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Een mooi Weekend van Voorschoten 4 uur geleden
Afbeelding
12 oktober: Wijnproeverij bij Vabene 4 uur geleden
Afbeelding
PvdA: Zet de Vlietwijk centraal! 22 uur geleden
Afbeelding
Poëzieroute Voorschoten start met gedicht van Anne Remijn 23 uur geleden
Afbeelding
Dokter Otto van Eysden gaat met pensioen! 23 uur geleden 1