Afbeelding

Culturele stap vooruit

Column Ingezonden

Al jaren praten we in Voorschoten over een nieuw Cultureel Centrum en nu lijkt er opeens beweging in te zijn. Ik was echt  verbaasd toen ik het nieuws las. 

Er liggen nu plannen die er goed uitzien en in ieder geval in eerste aanleg op behoorlijke steun kunnen rekenen. Wel zal de verdere besluitvorming en daarna de uitvoering best veel tijd gaan kosten. En dan heb ik het nog niet over de financiën. 

De Kruispuntkerk, een  mooi gebouw, blijft  bestaan, maar zal er van binnen heel anders gaan uitzien. Over het hoe precies, zal de komende jaren nog heel wat discussie komen, want tijdens de vergadering van de raadscommissie bleken de meningen van de verengingen Filmtheater en Cultuurfabriek uiteen te lopen. Ik ga ervan uit dat men er  uitkomt. 

Anders dan eerder komt de bibliotheek niet in de plannen voor, maar gelukkig is er over gedacht. Dat moet ook want een goede bibliotheek met voldoende ruimte is wezenlijk voor Voorschoten. Je moet altijd boeken kunnen lezen en lenen, maar ook is de bibliotheek een ontmoetingsplaats voor iedereen. De bibliotheek krijgt in het te vernieuwen gemeentehuis een eigen plek, maar er zal dan echt voldoende ruimte voor moeten zijn.

Er zal zeker nog discussie komen, ook over de 20 woningen die naast de Kruispuntkerk zijn bedacht.  Er ligt nu een eerste aanzet en dat is goed. Maar, hoe gaan we verder en hoe gaan we dit allemaal betalen? 

Cultuur wordt zo een hele grote uitgavenpost, naast de gewone basistaken van de gemeente. En er zijn meer wensen in ons dorp zoals goede accommodaties voor de sportverenigingen, nieuwe scholen en meer groen. 

De gemeenteaard zal dus echt de uitgaven in de gaten moeten houden en kijken naar hoeveel mensen beleven plezier aan een uitgave?

Helma Neppérus
Oud-raadslid en
Kamerlid voor de VVD

Nieuws overzicht

Afbeelding
Als je twee autodeuren nodig hebt..... 50 minuten geleden
Het lijkt erop of de band tussen Voorschoten en Schoten in Vlaanderen weer aangehaald worden.
Schoten (B) wil stedenband met Voorschoten weer aanhalen 18 uur geleden 1
Afbeelding
Issoria Hospice & Thuis zoekt vrijwilligers 6 mei, 22:06
Afbeelding
Raadszaal in de olie 6 mei, 16:10 1
Sportfondsen-Voorschoten BV stelt golfbaan Het Wedde op 11 mei open.
Open dag op golfbaan Het Wedde, maak kennis met golf! 6 mei, 14:52 1