Afbeelding
Foto:

Bekerkraker

Column Ingezonden

Ik heb afgelopen weekend zo ontzettend genoten. Ik heb genoten van mijn eigen team. Normaal zou ik niet zo snel iets schrijven over mijn eigen team, maar nu hebben ze dat meer dan verdiend. Ik heb het over Voorschoten ‘97 JO19-1. 

Voor de oude van dagen tussen ons die denken dat JO19-1 een soort bingonummer is, dat is het niet, het is wat we vroeger de A1 noemden. Wij namen het afgelopen weekend met de 19-1 op tegen SC Feyenoord voor de beker. SC Feyenoord speelt in de 1e divisie, twee divisies hoger dan wij, dus dit was met recht een kraker te noemen. En een kraker werd het.

 Na een zinderende wedstrijd trokken onze jongens na penalty’s helaas aan het kortste eind. Maar waar de penalty’s helaas verloren werden, daar heeft deze groep de wedstrijd echt wel gewonnen. Wat zeg ik daar heeft Voorschoten ‘97 gewonnen. Misschien wel het hele dorp. Want deze wedstrijd was ook om een heel ander aspect heel bijzonder.

Waar de echte Voorschotense jongens met passie en strijd tussen de lijnen onze clubkleuren verdedigden, daar sloeg de passie over op het publiek langs de kant. Sportpark Adegeest kwam tot leven en schreeuwde hun Voorschotense jongens naar voren. Bij vlagen leek het een stadion wat ons vleugels gaf en Feyenoord deed verstijven. Een wedstrijd van passie en strijd veranderde in een wedstrijd van trots. 

In Voorschoten kunnen we op elkaar zeiken. We kunnen op elkaar zaniken en zeuren. We kunnen elkaar de waarheid zeggen, soms elkaars bloed wel drinken. Maar we zijn wel verbonden, sterk en trots. Wat vooral bleek na de beslissende penalty van Feyenoord, waar het gejuich van de Rotterdammers verstomde door het klaterende applaus vanaf de kant voor de Voorschotenaren.

Ik heb ongelooflijk genoten van mijn team, van de club en van de supporters. Als de gemeente nog niet genoeg aanleiding zag om te investeren in Voorschoten ‘97, dan hadden ze deze wedstrijd moeten bijwonen. Want deze club kan en moet met de andere omliggende sportfaciliteiten het kloppend hart worden van een sterk, gezond, sociaal, maar bovenal trots Voorschoten.
Bedankt voor de support!

Stan Perel

Nieuws overzicht

Afbeelding
Ook in Voorschoten nep wijkagenten actief 11 uur geleden
Afbeelding
Zaterdag 8 juni open dag Activiteitencentrum Oud Woelwijck 17 mei, 20:06
Antoinette van Dorssen, direkteur Stichting Duivenvoorde heet de genomineerden welkom in de Marotzaal op Duivenvoorde. Foto: VSK
Bekendmaking winnaars VriendenLoterij Kasteelprijs 2024 op Kasteel Duivenvoorde 17 mei, 14:59
Het Ambachts- en Baljuwhuis
Mislukte verkoop AB-huis: een dure les 17 mei, 14:59 2
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek 17 mei, 13:55