<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Kunst & Cultuur

Zomerspeurtocht Romeinen in de Bibliotheek

  Cultuur

Vanaf 14 juli kun kinderen weer meedoen aan een leuke zomerspeurtocht die geheel in het teken van de Romeinen staat! Kan jij alle plaatjes vinden? Onder de juiste inzendingen wordt per vestiging een filmkaartje voor het Filmhuis Wassenaar verloot.

Bij sommige Romeinen staan ook leuke weetjes over de Romeinse tijd. Bij die informatie vind je letters.  Kinderen uit de groepen 6 t/m 8 kunnen met deze letters een woord maken. Heb je het woord goed geraden dan krijg je een Limespaspoort.
Hiermee kun je op reis langs der Romeinse Limes (=grenspaden) in Zuid-Holland en zal je je deze vakantie niet vervelen. In het paspoort staan 9 opdrachten. Als je zo allemaal correct hebt gemaakt krijg je de eretitel centurio!
Daarnaast staan er ook losse letters in het paspoort. Als je hiermee het juiste Latijnse woord vindt, maak je, via het Erfgoedhuis Zuid-Holland, ook nog kans op een prachtige prijs. Dus doe mee deze zomer, en neem een duik in de Romeinse tijd! 

Lekker lang lezen in de zomervakantie
Tot en met 5 augustus worden alle (luister)boeken automatisch voor 6 weken uitgeleend. Voor tijdschrijften, dvd's en toptitels geldt de normale uitleentermijn. Ook kun je gebruik maken van de VakantieBieb! In deze app vind je meer dan 60 e-books voor jong en oud, die je twee maanden mag lenen. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Je leest de e-books eenvoudig op je tablet of smartphone. Dat scheelt dus weer boeken sjouwen. Ga naar Google Play of de App Store en download de app!

Doe mee met de ZomerLeesBingo in Bibliotheek Voorschoten!
Elke dag lees je een kwartiertje op een gekke manier of op een rare plaats. Dat streep je af op je bingokaart. Als je kaart vol is, lever je hem in bij de Bibliotheek. Als de Bingokaart helemaal vol gelezen is, dan heb je een duik in de grabbelton in de Bibliotheek verdiend!

De ZomerLeesBingo duurt van 1 juli t/m 1 september. Alle kinderen die lid zijn van de bibliotheek kunnen meedoen. Voor kinderen die nog niet zelf kunnen lezen is er een speciale ZomerVoorLeesBingo-kaart beschikbaar.

De bibliotheek is te vinden aan de Wijngaardenlaan 4. Meer info: www.obvw.nl 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten