<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Een Franse middag in Adegeest. Les Copains lieten de aanwezigen genieten van de mooiste chansons. Foto: De Toonzetter
Een Franse middag in Adegeest. Les Copains lieten de aanwezigen genieten van de mooiste chansons. Foto: De Toonzetter
Kunst & Cultuur

Intiem en spetterend optreden van Les Copains

  Cultuur

Wat zijn de mooiste Franse chansons? Alhoewel Frans veel minder populair is dan het Engels, zijn er toch een flink aantal bekende chansons die veel muziekliefhebbers wel kennen.  Vooral in de zomermaanden zijn er veel Franse liedjes te beluisteren op de radio tijdens Radio Tour de France. Zeker door het succes  van Les Copains is de aandacht voor het Franse chanson weer behoorlijk toegenomen.

Les Copains brachten afgelopen zondag in Woonzorgcentrum Adegeest het Franse chanson met zang informeel  tot leven. Maar voordat het concert begon kreeg iedereen niet zonder reden een glas rode of witte wijn of appelsap. Lieke Atteveld, de coördinator van het concert, werd door Jan Croon in het zonnetje gezet voor al het werk en de prettige samenwerking met de vrijwilligers. Juist daarom werd er tevens een toost uitgebracht op haar voorgenomen huwelijk . Het concert dat weer door velen bezocht werd was aangenaam verrast en deed intens mee met de toast op Lieke.

Het programma varieerde van het bekende 'klassieke' repertoire tot minder bekende gypsy nummers. Nostalgie en mooie herinneringen, stilletjes mee-neuriën en uit volle borst meezingen, dat kon allemaal tijdens dit sfeervolle optreden in Adegeest! Het klonk als een oude kunstvorm waar niemand zich voldoende om had bekommerd, een naklank van de wereld van ooit, met Parijs als Lichtstad, de liefde als iets moois en subtiels, afscheid als een weemoedig besef.

Les Copains bestaande uit Miriam van Dixhoorn (viool en zang), Paul Drijvers (zang en gitaren), Henk Kuik (accordeon en zang) en Philip Woudenberg (contrabas) ontving een daverend applaus voor hun optreden. Zij bezongen in deze voorstelling het leven in al zijn facetten: de liefde, de hoop, maar ook de pijn en de teleurstelling, het gewone en het bijzondere. Een voorstelling waarin het Franse lied en waarin de 'groten' niet zullen ontbreken: bijvoorbeeld chansons van Charles Aznavour en Jacques Brel.

Als dank voor het daverend applaus speelde Les Copains een toegift: Que vendra. In het gastenboek staan weer vele positieve reacties waaronder: " wat een gezellige middag; cétait formidable et a la prochaine; een sprankelend frans optreden; dat was supergezellig , ze mogen terug komen;Bijzondere diversiteit, intiem én spetterend". 

13 oktober vindt het volgende concert plaats in de reeks 'Geef Adegeest vleugels' met de concert pianiste Aafje van Gemert. Zij speelt stukken van Arvo Part, Leos Janacek, Frederic  Mompou en  Frederic Chopin.


 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten