<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Kunst & Cultuur

Balloteren bij de Voorschotense Kunstkring

  Cultuur

De Voorschotense Kunstkring (VKK) organiseert op donderdag 7 november een nieuwe ballotageronde voor professioneel werkende kunstenaars uit Voorschoten en wijde omgeving. Alle beeldende disciplines zijn welkom. 

De VKK is opgericht in 1967 en op dit moment een enthousiaste en actieve organisatie met ruim vijftig leden. Het hele jaar door worden tentoonstellingen met wisselende thema's in verschillende disciplines (tekenen, schilderen, beeldhouwen, grafiek, keramiek, fotografie en mixed media) georganiseerd. Zij bieden een mooie gelegenheid voor kunstenaars en kunstliefhebbers om met elkaar in gesprek te gaan. Tot en met zondag 29 september loopt momenteel een algemene ledenexpositie met als titel 'BEESTACHTIG!', waar u een goede indruk van de diversiteit en het niveau van het werk van de VKK-leden kunt krijgen. Op www.voorschotensekunstkring.nl vindt u hierover meer informatie en kunt u ook meer lezen over de geschiedenis en andere activiteiten van de VKK.

Recent werk
Voor de ballotage wordt er aan de hand van het aangeleverde werk en een door de kunstenaar ingevuld formulier onder meer gekeken naar beeld- en zeggingskracht, oorspronkelijkheid, vakmanschap, presentatie, ontwikkeling en motivatie. Het werk moet van recente datum zijn, dat wil zeggen niet ouder dan twee jaar. Aan 3-d kunstenaars wordt gevraagd vijf werken in te leveren en voor 2-d kunstenaars geldt zeven tot tien werken.

Actie nemen voor 1 november
Bent u een professioneel werkende kunstenaar en nog geen lid van de VKK, dan wordt u van harte uitgenodigd u voor de ballotage aan te melden door middel van het ballotageformulier, dat u kunt downloaden van de eerder genoemde website (doorklikken op MEEDOEN, lid worden).  Het formulier dient uiterlijk 31 oktober binnen te zijn bij info@voorschotensekunstkring.nl.

Werk inleveren op 7 november
Op donderdag 7 november moet u dan tussen 13.30 en 14.00 uur uw werk in (laten) leveren in de dan met een grafiektentoonstelling ingerichte expositieruimte op de zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis (boven restaurant Floris V), Voorstraat 12-14 in Voorschoten. Als u niet eerder langs bent geweest voor een tentoonstelling kunt u dan ook even snel een kijkje in deze sfeervolle en unieke ruimte nemen. Om 16.00 uur kunt u uw werk weer (laten) ophalen. De uitslag volgt later per email. Deelname aan de ballotage kost 10 euro, het lidmaatschap van de VKK bedraagt 75 euro per jaar. 

Bij het inleveren van hun werk op 7 november kunnen kandidaat-leden van de Voorschotense Kunstkring ook kennismaken met de expositieruimte, waar tot en met 29 september de expositie 'BEESTACHTIG!' wordt gehouden en van 26 oktober tot en met 17 november een grafiektentoonstelling. (Foto: PR)
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten