Foto: Cultuurmarkt Voorschoten
Foto: Cultuurmarkt Voorschoten

Bijzonder geslaagde Cultuurmarkt

Cultuur Kunst & Cultuur

Afgelopen zaterdag 14 september organiseerde de Cultuurfabriek Voorschoten voor de derde keer de Cultuurmarkt tijdens Het Weekend van Voorschoten. Tijdens de zeer geslaagde, zonovergoten markt konden bezoekers genieten van muziek, dans, theater, de Rariteiten Kindercircus Karavaan en het dorpslied Parel aan de Vliet. Voor iedereen, van jong tot oud, was er van alles te beleven en allerlei informatie over cultuur in Voorschoten te verkrijgen. 

Na de opening door de burgemeester ging de Cultuurmarkt van start met het zingen van het vernieuwde dorpslied Parel aan de Vliet. De nieuwe versie van het lied kwam, op initiatief van de Cultuurfabriek, tot stand door een geslaagde samenwerking tussen een aantal deelnemende organisaties. Een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld combo, bestaande uit leden van vijf muzikale organisaties, begeleidde het publiek bij de uitvoering van het lied. 

Op vijf podia, verspreid door het centrum werden elk half uur mini-concerten, optredens en workshops gehouden. Doordat meer dan 20 culturele organisaties van de gelegenheid gebruik maakten om zich op de markt te presenteren hadden de bezoekers volop keus. Speciaal voor kinderen was er op het Treubplein (voor de gelegenheid omgetoverd tot Kinderplein) van alles te doen. Zo konden zij zich laten schminken, een rondje maken in de draaimolen, zich rond laten rijden in het treintje en deelnemen aan verscheidene workshops. Nieuw tijdens deze Cultuurmarkt was de Rariteiten Kindercircus Karavaan die onder veel belangstelling van kinderen en ouders door het centrum trok. Naast de evenementen in het centrum waren er ook optredens te zien op Kasteel Duivenvoorde. 

Tijdens deze derde editie van de Cultuurmarkt werd traditiegetrouw de jaarlijkse seizoensbrochure uitgedeeld. In de brochure staan de data van meer dan 70 concerten en optredens door organisaties uit Voorschoten die in het culturele seizoen 2019/2020 zullen plaatsvinden. Binnenkort zal de Cultuurfabriek, onder andere via de krant, bekendmaken waar in Voorschoten u de seizoensbrochure kunt ophalen.

Foto's van de Cultuurmarkt zijn te vinden op Facebook en Instagram: Cultuurfabriek Voorschoten. Wilt u meer informatie over de Cultuurfabriek, dan kunt u mailen naar: cultuurfabriekvoorschoten@gmail.com
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 8 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 12 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 13 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 14 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 15 uur geleden