Afbeelding

Nieuw boek van Jan Schalkx

Cultuur Kunst & Cultuur

Op vrijdag 6 maart is het nieuwe boek 'Zonder wind geen staal - Confrontatie met hoogovens' van Jan Schalkx verschenen. Deze biografie wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout. Alhoewel woonachtig in Purmerend is Jan in Voorschoten vooral bekend van zijn jaren bij Kindex.

Jan heeft Hoogovens zes jaar van nabij mee gemaakt. Gekomen in 1988 en weggegaan in 1994. In die jaren heeft hij heel wat meegemaakt. Onderhandelingen over de invoering van de vijfploegendienst en een werkweek van 36 uur voor dag- en kantoordienst, de eerste staking sinds 1973, al dan niet gedwongen ontslagen rondom het Masterplan, een rechtszaak in verband met een voorgenomen staking in het kader van de Ziektewet en WAO, ludieke acties op het Hoogovensterrein, kaderleden die zich tegen hem keerden, een Directie Staal en Raad van Bestuur die hem meermalen vervloekt zullen hebben en veel, heel veel meer. Hij weet geschiedschrijving te verbinden met humor en trakteert de lezer op oude wijsheden.

Jan Schalkx (1953) komt uit Den Bosch en woont met zijn vrouw Wil afwisselend in Buurse en Purmerend. Na het verlaten van Hoogovens in 1994, was het zijn wens om de ervaringen met anderen te delen. Na meer dan 25 jaar heeft hij daarvoor de tijd en inspiratie gevonden. Bijna een jaar heeft hij gewerkt aan dit boek. Zijn vrouw zag weer vanouds de workaholic die hij als vakbondsbestuurder ook is geweest. Zij heeft hem al die maanden van sloten koffie voorzien, en zei bij wijze van grap: “Jan je doet nooit meer boodschappen.”

Zonder wind geen staal - Confrontatie met hoogovens
Auteur: Jan Schalkx
Aantal pagina's: 306
ISBN: 9789464030297
Verkoopprijs: € 22,99
Uitvoering: Paperback* inclusief kosteloze verzending in Nederland en België

Nieuws overzicht

Afbeelding
Dit weekend gaat de zomertijd in 4 uur geleden
Afbeelding
22 Nieuwe Voorschoten 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe bomen in het Berkhoutpark 12 uur geleden
Afbeelding
Feyenoord komt naar Voorschoten! 23 mrt., 10:29
Afbeelding
Laurentiusorgelconcert met 21-jarige Maarten Wilmink 22 mrt., 15:55