Afbeelding

Vogels in de hoofdrol bij Sinfonietta Voorschoten

Cultuur Kunst & Cultuur

Op zondagmiddag 22 maart a.s. organiseert Sinfonietta Voorschoten in samenwerking met IVN Natuureducatie Leidse regio een vogelwandeling gevolgd door een concert. Het programma wordt twee maal uitgevoerd: om 13.00 uur start de 1e wandeling, gevolgd door het 1e concert om 14.30 uur (koffie en thee om 14.00 uur). Om 14.30 uur start de 2e wandeling, gevolgd om 16.00 uur door het 2e concert (koffie en thee om 15.30 uur) De duur van elk programma van concert met wandeling is ca. 2,5 uur.

Tijdens de wandelingen en concerten zullen vogels een hoofdrol spelen. De titel van het middagprogramma is: 'De reuzenalbatros en zijn gevleugelde vrienden'. De titel is vooral gebaseerd op het stuk dat van Huub de Vriend zal worden gespeeld: 'De reuzenalbatros'. Geluiden van andere vogels die in korte klassieke muziekstukken zullen worden verklankt, zijn onder meer van de kip, de putter, de ekster, de koekoek, de zwaan en de duif.Het muziekprogramma ziet er als volgt uit:

J. Haydn – Symfonie nr. 83 ’’La Poule’’, dl.1 Allegro spiritoso
A. Vivaldi – Concert ’’Il Gardelino’’ voor fluit en strijkers, dl. 1
G. Rossini – Ouverture ’’La Gazza Ladra’’
C. Saint-Saens – Uit Carnaval des Animaux: ’’De Koekoek’’
C. Saint-Saens – Uit Carnaval des Animaux: ’’De Zwaan’’
H. de Vriend – De Reuzenalbatros
Respighi – Uit Gli Uccellini (De Vogels): De Duif
Moessorgski – Uit Schilderijen van een tentoonstelling: Ballet van Kuikens

De concerten van Sinfonietta Voorschoten vinden plaats in Het Kruispunt, Schoolstraat 2 in Voorschoten. De wandelingen worden verzorgd door gidsen van IVN Natuureducatie Leidse regio in het nabij gelegen Berkhoutpark in Voorschoten. Start van de wandeling is ook vanuit Het Kruispunt, Schoolstraat 2 in Voorschoten. Inloop en kassa open vanaf 12.30 uur.Voor mensen die slecht ter been zijn, is er een lezing over vogels in het Kruispunt.Tijdens de pauze kunt u ook een kijkje nemen in de 'Groene Winkel' van IVN met natuur- en vogelboeken.
Kaarten 12,50 euro; voorverkoop 10 euro; kinderen 7,50 euroReserveren: sinfoniettavoorschoten@gmail.com

Nieuws overzicht

Afbeelding
Dit weekend gaat de zomertijd in 4 uur geleden
Afbeelding
22 Nieuwe Voorschoten 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe bomen in het Berkhoutpark 11 uur geleden
Afbeelding
Feyenoord komt naar Voorschoten! 23 mrt., 10:29
Afbeelding
Laurentiusorgelconcert met 21-jarige Maarten Wilmink 22 mrt., 15:55