Afbeelding

Unieke fusie van jazz met strijkkwartet bij PJPJ

Cultuur Kunst & Cultuur

(persbericht) Afgelopen zaterdagavond was de wereldpremière van een geweldig optreden van de muziekformatie ‘Chamber9’ in het Cultureel Centrum Voorschoten bij Podium Jong Professionals Jazz. Het concert werd ‘Live gestreamd’ op YouTube, zodat iedereen ook thuis mee kon genieten van dit fantastische concert met tijdloze muziek van toppianist en componist Duke Ellington!  In het publiek waren ook kinderen en jongeren aanwezig. 

Vele klassieke jazz melodieën passeerden de revue. Het geluid van 2 gitaren, strijkkwartet, contrabas, slagwerk en de fijne natuurlijke zang van zangeres Sanna van Vliet zorgden voor een fantastische sfeer in deze toch moeilijke dagen voor de kunsten.. 

Sanna begon meteen met een ‘gescatte’ zangvariatie (zang zonder tekst) op een origineel thema. Gitarist Olaf Tarenskeen en gitarist, arrangeur en bandleider Axel Hagen gaven hun visitekaartje af met prachtig solo- en begeleidend swingend gitaarspel in de tune ‘Cotton Tail’. In het 4e stuk ‘I let a Song go out of my Heart’; prachtige ‘scats’ van Sanna in afwisseling met het strijkkwartet; bestaande uit violist Victor Flores, violiste Angela Moya, altvioliste Estela Briceño Mezquita en celliste Célia Torres. 

Hierna volgden bekende melodieën als ‘A Flower is a lonesome Thing’ en ‘ Satin Doll’, met subtiele gitaarsolo’s van Olaf Tarenskeen en Axel Hagen. In ‘The Intamacy of the Blues’ volgde swingend spel van drummer Joan Terol Amigo en het strijkkwartet en een fijne solo van contrabassist Thomas Andersen. Na de pauze meer klassiekers van Duke Ellington en Billy Strayhorn zoals ‘Blue Rose’, ‘Solitude’, ‘Caravan’ (met spannende drumsolo van Joan) en ‘Lushlife’. 

Uitsmijter was het bekende ‘Take the A-train’ met nog een mooie rustige toegift van Billy Strayhorns ‘Ballad for very tired and very sad Lotus Eaters’. 

Wederom een succesvol concert bij PJPJ! Voor meer info over deze concerten: zie www.pjpj.nl

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 3 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 5 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 7 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 10 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 11 uur geleden