Logo voorschotensekrant.nl
<p>E&eacute;n van de prachtige tulpen van Ella van Elck, die de hele maand juli te vinden zijn achter de ramen van het Baljuwhuis aan de Voorstraat in Voorschoten (Foto PR) </p>

Eén van de prachtige tulpen van Ella van Elck, die de hele maand juli te vinden zijn achter de ramen van het Baljuwhuis aan de Voorstraat in Voorschoten (Foto PR)

(Foto: )
Kunst & Cultuur

Onvermoede schatten achter de ramen bij Floris V

  Cultuur

Je moet om ze goed te kunnen bekijken wel even het terras van het Baljuwhuis aan de Voorstraat oplopen: schilderijen van oud-dorpsgenote Fanny Mazure en Wassenaarse Ella van Elck en sculpturen van Ben Jansen uit Nootdorp. Beslist de moeite van het bekijken waard, of het nu de fraaie tulpen van Ella zijn, de altijd mysterieuze collages van Fanny of de fantasievolle constructies van Ben. 

De hele maand juli te zien, tenzij een koper langs komt. Mocht dat het geval zijn, kan hij of zij het kunstwerk vrijwel direct meekrijgen en zal de Voorschotense Kunstkring (VKK), die de werken heeft geplaatst, proberen snel voor een vervanging te zorgen.

Terwijl de onzekerheid over de toekomst van de VKK in het Ambachts- en Baljuwhuis voortduurt, is de kunstkring blij dankzij de uitbater van Floris V op deze manier toch een bescheiden mogelijkheid te hebben om creaties van leden te tonen. 

U kunt de kunst ook bekijken als het terras buiten gebruik is. Het is dan toegestaan om naar de ramen te lopen om de werken van dichtbij te aanschouwen. Doe dat wel nog deze maand, want begin augustus kunt u nieuwe werken achter de ramen van het Baljuwhuis verwachten.

Meer berichten