<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: Sinfonietta Voorschoten
Kunst & Cultuur

Welkom, ga zitten en speel mee!

  Cultuur

Dat waren de woorden van dirigent Hendrik Jan Brethouwer toen Han 10 jaar geleden met zijn hoorn de repetitieruimte van Kamerorkest Sinfonietta Voorschoten binnenkwam. ‘Een van de leukste dingen bij dit gezellige orkest vind ik de Zomerprojecten: doorspelen tijdens de zomermaanden, voor wie niet met vakantie is’. Han blaast al ruim 50 jaar diverse koperinstrumenten en hij is nog lang niet van plan om ermee op te houden. 

Orkestleden vertellen graag waarom ze bij Sinfonietta spelen. ‘Er zit veel vaart en gezelligheid in Sinfonietta’, vertelt celliste Annette. ‘Ik ben onder de indruk van de musici en kan me er flink aan optrekken. De dirigent heeft humor, geduld en staat zelf zichtbaar te genieten van de muziek’. Marijke vertelt: ‘Samen repeteren, een stuk steeds beter onder de knie krijgen, totdat het klinkt en zingt! Het geheel is op zulke momenten meer dan de som der delen, geweldig om daar onderdeel van te zijn’. Wat violiste Marijke vooral over de streep heeft getrokken is de sfeer die de orkestleden met elkaar uitstralen: enthousiasme, betrokkenheid en warmte.
Samengevat: Han: Ik denk niet dat ik hier ooit nog weg ga.. Marijke: dinsdagavond, repetitieavond, de leukste avond van de week. Annette: samen muziek maken maakt me blij en geeft enorm veel positieve energie!

Wil jij graag met je instrument in een kamerorkest meespelen? En ben jij ook nieuwsgierig naar de link tussen Beethoven en Lady Gaga? Kom dan naar de onze openbare repetitie op zaterdag 2 april om 14.30 uur in Het Kruispunt, Schoolstraat 2 in Voorschoten. We spelen het bekende Allegretto uit de 7e Symfonie van Beethoven en de song Million Reasons van Lady Gaga. Wees welkom, ga zitten en speel mee!

Aansluitend is er om 16.00 uur een lezing ‘Van Beethoven tot Lady Gaga’, verzorgd door dirigent Hendrik Jan Brethouwer. Iedereen kan deze lezing bijwonen. Je hoeft er geen instrument voor te kunnen spelen of noten voor te kunnen lezen. Het wordt een lezing over geniale muziek, de makers en de mensen die het beluisteren.

Voor meer informatie: www.sinfoniettavoorschoten.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten