'De foto's laten je mijn zoektocht zien in de paden waartoe ik me aangetrokken voel', zegt André Potters-Kemp De Vertelfotograaf.
'De foto's laten je mijn zoektocht zien in de paden waartoe ik me aangetrokken voel', zegt André Potters-Kemp De Vertelfotograaf.

Eerste expositie van De Vertelfotograaf

Cultuur Kunst & Cultuur

De eerste expositie van Vertelfotograaf, André Potters-Kemp heet ‘Onderweg Naar’ Een duo-expositie met schilder Barthel Brussee, vanaf 28 januari tot en met 13 mei te zien in de Hooglandse Kamer in Leiden. 

‘Het project Roads is in 2017 ontstaan nadat ik het nummer ‘Child of the Wind’ luisterde’, vertelt André. ‘In dit nummer zingt Bruce Cockburn over paden die je in je leven kunt nemen. En over paden die je roepen. Nadat ik er wat langer over had nagedacht, inspireerde het mij om in beeld te brengen welke paden ik gelopen heb en welke paden mij toefluisteren. De manier van fotograferen heb ik bewust gekozen zodat er ruimte over wordt gelaten aan de verbeelding van de kijker zelf: ruimte om verschillende lagen te kunnen ontdekken. 

Ik wil je graag uitnodigen om een moment stil te staan bij wat je ziet. Misschien kom je dan onderweg iets van jezelf tegen. Ik geloof hierbij heilig in de woorden van Anaïs Nin dat “we de dingen niet zien zoals ze zijn, maar we zien ze zoals wij zijn”.

De opening is op 28 januari om 17.00 uur. Iedereen is welkom. Locatie: Hooglandse Kerkgracht 58, Leiden. Openingstijden: woensdag en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Schrijf je in voor De VoorschotenLoop! 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuw in Brandweermuseum: Brandweer Electro-spel 5 uur geleden
Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum 3 mrt, 09:26 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00