'De foto's laten je mijn zoektocht zien in de paden waartoe ik me aangetrokken voel', zegt André Potters-Kemp De Vertelfotograaf.
'De foto's laten je mijn zoektocht zien in de paden waartoe ik me aangetrokken voel', zegt André Potters-Kemp De Vertelfotograaf.

Eerste expositie van De Vertelfotograaf

Cultuur Kunst & Cultuur

De eerste expositie van Vertelfotograaf, André Potters-Kemp heet ‘Onderweg Naar’ Een duo-expositie met schilder Barthel Brussee, vanaf 28 januari tot en met 13 mei te zien in de Hooglandse Kamer in Leiden. 

‘Het project Roads is in 2017 ontstaan nadat ik het nummer ‘Child of the Wind’ luisterde’, vertelt André. ‘In dit nummer zingt Bruce Cockburn over paden die je in je leven kunt nemen. En over paden die je roepen. Nadat ik er wat langer over had nagedacht, inspireerde het mij om in beeld te brengen welke paden ik gelopen heb en welke paden mij toefluisteren. De manier van fotograferen heb ik bewust gekozen zodat er ruimte over wordt gelaten aan de verbeelding van de kijker zelf: ruimte om verschillende lagen te kunnen ontdekken. 

Ik wil je graag uitnodigen om een moment stil te staan bij wat je ziet. Misschien kom je dan onderweg iets van jezelf tegen. Ik geloof hierbij heilig in de woorden van Anaïs Nin dat “we de dingen niet zien zoals ze zijn, maar we zien ze zoals wij zijn”.

De opening is op 28 januari om 17.00 uur. Iedereen is welkom. Locatie: Hooglandse Kerkgracht 58, Leiden. Openingstijden: woensdag en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 19 minuten geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 2 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 5 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 6 uur geleden
Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 22 uur geleden