<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

Basiscursus Valpreventie start in maart

  Ingezonden

Valt u wel eens of valt u vaak bijna? Het is de moeite waard maatregelen te nemen om daar iets aan te doen. Veel valpartijen kunnen namelijk worden voorkomen. Helaas wordt het probleem van vallen vaak gebagatelliseerd uit angst voor het verlies van zelfstandigheid. En juist die zelfstandigheid komt in het geding als u letsel oploopt door een val. Het is zo jammer als u niet meer zelf uw dagelijkse bezigheden kunt doen en niet meer naar allerlei leuke activiteiten kunt. Daarom is valpreventie echt een aanrader. Het hoort gewoon bij gezond en actief ouder worden.

In maart start een basiscursus valpreventie van 4 lessen in Voorschoten. De eerste les is een theorieles waarin aandacht wordt besteed aan de oorzaken van vallen en wat u daar zélf aan kunt doen. En valpreventie houdt meer in dan alleen dat kleedje weghalen! De tweede en derde les zijn praktijklessen. Op een 30cm dikke mat wordt geoefend met opstaan na een val en het iemand anders daarbij helpen. Daarnaast leert u een val opvangen. Hierbij worden de deelnemers één op één begeleid. Tenslotte worden oefeningen gedaan voor o.a. balans en beenspieren. Na een paar weken is de terugkomles. Het is de bedoeling dat deelnemers thuis oefenen en dat het geleerde wordt besproken met naasten, zodat een goede keus kan worden gemaakt voor welke maatregelen evt. noodzakelijk zijn. In de terugkomles kunnen vragen worden gesteld en wordt nogmaals geoefend.

Als u minder dan een jaar geleden een heup- of knieoperatie heeft gehad of als u osteoporose (botontkalking) heeft, overleg dan met uw arts of deelname verstandig is. Dat geldt ook voor andere actuele gezondheidsklachten. Als u twijfelt, neem dan even contact op met Bewegen voor senioren.

De cursus wordt gegeven door fysiotherapeut Sabine van der Weele van Bewegen voor senioren in samenwerking met Fysiotherapie Noord-Hofland. De kosten zijn 144 euro per deelnemer en kunnen bij een aantal zorgverzekeraars worden gedeclareerd. De cursus vindt plaats in de ruimte boven MHC Forescate in Voorschoten op maandagen 4, 11 en 18 maart en 3 juni van 9.30 tot 11.30 uur. Voor informatie en aanmelden: sabine@bewegenvoorsenioren.nl of telefoon: 06-45856430 (graag overdag). Zie verder website: www.bewegenvoorsenioren.nl en gelijknamige Facebookpagina.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten