Afbeelding

Nog geen uitsluitsel over Het Kruispunt

Politiek Politiek

In een bomvolle raadszaal werd donderdagavond tijdens de Commissie Wonen, Ruimte & Groen, uitgebreid gesproken over Het Kruispunt. De voorstellen van het college waaraan de herinrichting moet voldoen, waren voor de Protestantse gemeente, eigenaar van de kerk, reden om aan de bel te trekken. Zij willen de kerk graag verkopen en zien de nieuwe strakke regels van het college als een belemmering. Omwonenden van de kerk en Oud, Behoud, Groen en Leefbaar Voorschoten zijn blij met de voorwaarden.

De projectontwikkelaar wil de kerk en de kosterswoning voor € 1,5 miljoen aankopen en slopen voor woningen, een parkeergarage en uitbreiding van de Aldi. Maar de kerk is een gemeentelijk monument en mag niet gesloopt worden.

De Cultuurfabriek en de Protestantse gemeente willen graag een cultureel centrum in de kerk nu in 2021 het centrum aan de Pr. Marijkelaan sluit. Maar de gemeente Voorschoten heeft geen geld voor een nieuw cultureel centrum. Bovendien wordt een deel van de taken van het huidige cultureel centrum in de bibliotheek ondergebracht die speciaal hiervoor wordt verbouwd.

De verschillende politieke partijen kwamen er donderdag tijdens de commissievergadering niet uit. Wel is besloten dat de wethouder opnieuw met de projectontwikkelaar en de kerk om de tafel gaat. Wordt vervolgd dus.

Nieuws overzicht

Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 21 minuten geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 47 minuten geleden
Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 17 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 21 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 22 uur geleden