<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Politiek

GroenLinks: tijd voor concrete plannen rond het zwembad

  Politiek

Medewerkers en gebruikers van zwembad Het Wedde hebben door de financiële problemen van de gemeente nu al meer dan een jaar last van onzekerheid en onrust. In die tijd hebben nieuwe tegenvallers op de begroting het alleen maar moeilijker gemaakt om de geplande bezuiniging terug te draaien. Alle politieke partijen hebben aangegeven een zwembad te willen behouden, maar de financiële ruimte is nog niet gevonden. Om het zwembad te behouden zal Voorschoten moeten zoeken naar een manier om dat gat te dichten en al aan het begin van de zomer moet er daarvoor een concreet plan liggen. 

Duidelijk is dat behoud van Het Wedde een financiële puzzel blijft. Een onderzoek van het Taskforce Zwembad maakte duidelijk dat er niet gemakkelijk veel te besparen valt op het zwembad zelf. Dat zal daarom daarom samen met de gemeente op zoek moeten naar andere mogelijkheden om kosten te drukken of meer inkomsten te krijgen. Afgelopen donderdag presenteerde wethouder Cramwinckel een voorstel om tot een plan te komen. Het college wil breed kijken en geen enkele oplossing bij voorbaat uitsluiten. GroenLinks vindt dat verstandig, want alleen als we weten wat de alternatieven zijn kan de gemeenteraad een afgewogen besluit  nemen.

Het college stelt bijvoorbeeld voor ook na te denken over de bouw van een kleiner nieuw zwembad, dat mogelijk goedkoper zou kunnen zijn. Zo'n bad zou zwemles en beweging voor ouderen in Voorschoten mogelijk houden, maar kan Het Wedde niet helemaal vervangen. Wat GroenLinks betreft natuurlijk absoluut geen ideale oplossing zijn. Het is bovendien onduidelijk of zo'n nieuw zwembad überhaupt goedkoper zou zijn. Maar het is altijd verstandig om ook een plan B te hebben.

Dat de gemeente binnenkort een besluit moet nemen, betekent dat er snel duidelijkheid gaat komen over Het Wedde. Maar ook dat we tot die tijd alles uit de kast moeten halen om met nieuwe ideeën te komen. Die nieuwe ideeën moeten komen van de gemeente en het zwembad, maar ook van betrokken inwoners als de Vrienden van Het Wedde. Daarom ondersteunt GroenLinks ook van harte de oproep van het college aan burgers om mee te denken. De Voorschotenaren hebben duidelijk laten weten het zwembad te willen behouden en zijn zeker in staat met goede suggesties te komen.  
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten