Afbeelding

Voorschoten Lokaal Sterk stelt kaders voor 2021

Politiek Politiek

(persbericht Voorschoten Lokaal Sterk) De gemeenteraad van Voorschoten komt op 9 juli in een marathonzitting bijeen om de kaders voor het jaar 2021 vast te stellen. Het college van stelt vooral financiële kaders voor. Dat vindt VLS te weinig. Het gaat niet alleen om geld, maar ook om andere prioriteiten.

Natuurlijk vindt VLS dat de begroting op orde moet zijn. De uitgaven voor riool en afval mogen niet groter zijn dan de inkomsten en niet andersom, zoals het college voorstelt. Het voorstel van het college om die belastingen te verhogen vinden wij dus echt heel verkeerd.

Behalve dat de begroting boekhoudkundig moet kloppen, vindt VLS dat hij ook haalbaar moet zijn. Wanneer je ziet dat er voor miljoenen aan voorgenomen activiteiten in 2018 en 2019 niet gerealiseerd kunnen worden, moet je niet voorstellen om naast de voor 2020 en 2021 geplande activiteiten, die van de voorafgaande jaren er maar even bij te doen. Dit kan niet en het college houdt hiermee iedereen voor de gek. Dit is geen manier van realistisch begroten.

VLS eist van het college dat de gemeente op tijd en correct antwoord geeft op vragen of verzoeken vanuit de gemeenschap. Wanneer inwoners soms maandenlang op een fatsoenlijk antwoord moeten wachten vindt VLS dat niet te accepteren.

Ook vindt VLS dat de gemeente een meer open houding moet hebben voor ideeën en suggesties van inwoners. Er is in Voorschoten heel veel kennis, talent en ervaring en het is echt zonde om daar geen gebruik van te maken wanneer het aangeboden wordt. In het voorstel van het college staan enkele miljoenen gereserveerd voor investeringen waarvan het college bij navragen toegeeft niet te weten waar het voor bestemd is. Dan kan natuurlijk niet. VLS vraagt de gemeenteraad om hier de regie op terug te pakken en uitsluitend investeringen goed te keuren waar een goede onderbouwing bij is.

Donderdagavond 9 juli horen we of andere partijen in de gemeenteraad dit ook zo vinden. Wat vindt u?
Reageren: stuur een mailtje aan vereniging@voorschotenlokaalsterk.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum 3 mrt, 09:26 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten 1 mrt, 16:07
Op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdagochtend is de speelotheek in de bieb aan de Wijngaardenlaan open. Foto: Speelotheek
Statiegeldactie bij AH voor Speel-O-Theek Voorschoten 1 mrt, 12:00