<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>VLS fractievoorzitter Marleen Persoon en raadslid Esm&eacute;e van Herk</p>

VLS fractievoorzitter Marleen Persoon en raadslid Esmée van Herk

(Foto: VLS )
Politiek

VLS: Roep om financiële steun voor het Voorschotense verenigingsleven

  Politiek

(Persbericht Voorschoten Lokaal Sterk) Het Coronavirus slaat nog altijd hard om ons heen, mede door vergaande maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, zoals het vroegtijdig sluiten van de horeca wat zorgt voor inkomensderving bij de ondernemers. Maar ook het sluiten van alle sportkantines treft onze Voorschotense verenigingen.

De centrale overheid heeft inmiddels meerdere steunpakketten opgetuigd om gedupeerde ondernemers te ondersteunen tijdens de Coronacrisis. Ondernemingen kunnen bijvoorbeeld inkomensondersteuning krijgen of tegemoetkoming in de loonkosten. Verenigingen waren nog niet opgenomen in de steunmaatregelen, maar daar is verandering in gekomen door huurcompensatie aan te vragen bij de minister. 

Voorschoten Lokaal Sterk heeft er tijdens de laatste raadsvergadering bij het college op aan gedrongen sportverenigingen te helpen bij de aanvraag van deze huurcompensatie, zeker nu de clubhuizen hun deuren weer gesloten moeten houden. 

Verenigingen in Voorschoten zijn de afgelopen jaren al gekort op hun inkomen, door de verlaging van de subsidie regelingen en dus raakt de coronacrisis hen extra.Sport, spel en andere gemeenschappelijke activiteiten zijn tenslotte belangrijk voor de leefbaarheid van onze samenleving. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan de sociale cohesie, die we allen nu zo missen in verband met de Coronacrisis. 

VLS wil natuurlijk dat onze verenigingen behouden blijven. Wethouder Cramwinckel heeft afgelopen raadsvergadering aangegeven met de Voorschotense verenigingen in gesprek te gaan en te helpen bij de huurcompensatie van afgelopen maanden. Voorschoten Lokaal Sterk zal dit op de voet volgen.

Reageren: stuur een mailtje aan vereniging@voorschotenlokaalsterk.nl


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten