<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>GroenLinks raadslid Paul &#39;t Lam.&nbsp;</p>

GroenLinks raadslid Paul 't Lam. 

(Foto: )
Persberichten Politiek

GroenLinks: Gratis sneltesten voor minima!

  Politiek

(Persbericht GroenLinks) Half december vroegen D66 en GroenLinks het college om te zorgen dat de minima in Voorschoten de beschikking kunnen krijgen over gratis sneltesten. Gelet op de noodzaak om geregeld zelf thuis te testen en met de wetenschap dat een sneltest zo’n 3 euro kost, kunnen die kosten voor een huishouden aardig oplopen. “Wij schatten in dat de aanschaf van de sneltesten een struikelpost gaat zijn voor een bepaalde groep mensen”, aldus GroenLinks raadslid Paul ‘t Lam. 

Tijdens de betreffende commissievergadering gaf wethouder Spil aan dat de gemeente bezig is om te kijken hoe de gemeente deze sneltesten zou kunnen aanbieden aan de minima in Voorschoten. Een pro-actieve houding die bij GroenLinks in goede aarde viel en ook de meeste andere fracties.

De schriftelijke vragen die raadslid Paul ’t Lam begin januari stuurde om te controleren hoe het staat met de uitvoering, zijn intussen beantwoord. GroenLinks stelt gelukkig vast dat het team van wethouder De Bruijn hard heeft gewerkt om deze sneltesten inderdaad ter beschikking te leggen aan de minima van Voorschoten. We zijn daarom ook tevreden dat deze sneltesten voor deze groep nu gratis bij de bibliotheek beschikbaar zijn.

Wat de antwoorden op onze vragen wel bloot legt, is dat we als gemeente niet in staat zijn om alle inwoners te bereiken die we zouden moeten bereiken. Als het gaat om inwoners met een te beperkte hoeveelheid geld om van te leven, hebben we het namelijk niet alleen over de minima. Er zijn meer groepen die in een armoedesituatie zitten, denk aan mensen met grote schulden, zzp’ers die al hun spaargeld gedwongen hebben moeten opeten, en mensen die ondanks een betaalde baan onder de armoedegrens blijven. 

Nu weet de gemeente de klanten van de Voedselbank en de inwoners met een uitkering gelukkig wel te bereiken, maar er zijn dus nog groepen die buiten het zicht van de gemeente blijven. Het is om die reden belangrijk dat we een armoedebeleid in Voorschoten krijgen zodat iedereen in Voorschoten geholpen kan worden die dat verdient. GroenLinks wil de (verborgen) armoede in Voorschoten bestrijden en zorgen dat iedereen in Voorschoten mee kan doen. Daarom moeten we ‘doen wat werkt’.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten