Afbeelding
Foto: Gemeente Voorschoten

Resultaten enquête parkeerbeleid: gratis parkeren moet blijven

Politiek Gemeenteberichten

Bijna 1000 inwoners hebben de gemeentelijke enquête over het nieuw te maken parkeerbeleid ingevuld. Een meerderheid daarvan vindt dat parkeren en/of blauwe zone in Voorschoten gratis moet blijven. 

De gemeente hield in december 2023 een enquête om de mening en ideeën van inwoners te verzamelen over parkeren. “We zijn dankbaar voor de actieve deelname van onze inwoners aan de enquête”, zegt wethouder Hubert Schokker. “Hun inbreng is essentieel voor het ontwikkelen van een parkeerbeleid dat aansluit bij de wensen in ons dorp.”

In het buitengebied is parkeren geen probleem maar inwoners van onder andere de Bloemenwijk ervaren wel parkeeroverlast. Gratis parkeren blijft een wens maar in enkele wijken, waar de parkeerdruk hoog is, staat een deel van de deelnemers open voor het bespreken van een vorm van parkeerregulering. Bijna 70% met de deelnemers van de enquête vindt dat extra of nieuwe parkeerplaatsen niet ten koste mogen gaan van openbare groenstroken. Ruim de helft van de inwoners vindt dat er voldoende fietsparkeerruimte is.

De resultaten zijn ook in de gemeenteraad besproken. “Met de waardevolle input van zowel gemeenteraad als inwoners, zijn wij druk bezig met het opstellen van een nieuw parkeerbeleid”, aldus de wethouder. “We streven ernaar om dit beleid op 4 juli in de gemeenteraad te presenteren en vast te stellen.”

De resultaten van de enquête zijn in te zien op www.voorschoten.nl/parkeerbeleid, onderaan de pagina.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten 19 feb, 22:25
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein 19 feb, 22:22
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1