Afbeelding

Koude Voorschotenloop

Algemeen Sport

Een straffe oostenwind, temperatuur rond het vriespunt, maar dat maakt de deelnemers aan de Voorschotenloop niet uit. Vanmorgen ging de eerste groep om kwart over tien van start. 
Ze werden weggeschoten door Gerwin Hordijk, vijfvoudig kampioen op de 10 kilometer.

Op het moment van de start kwam er een aarzelend zonnetje om de hoek kijken en dat maakte het net wat aangenamer. 'Maar we zorgen dat jullie met de wind in de rug lopen', roept de speaker enthousiast. Door de wind konden de borden en de ballonnen bij de finish niet geplaatst worden. 'Jammer maar het is niet anders', zegt Katinka Lina van de organisatie. Ik denk dat we dit jaar vanwege het weer wel wat minder aanmeldingen hebben. Dit is wel één van de koudste edities. Toch kregen we online al 150 inschrijvingen en dat is twee keer zo veel als vorig jaar maar hoeveel er in totaal mee doen weten we nu nog niet. 

Ook de vrijwilligers zetten zich vol in. Dit jaar, vanwege de verkiezingen komende woensdag, aangevuld met politici en Jip natuurlijk want 'het zwembad moet blijven', roept de speaker nog op voordat het startschot valt. 

De komende uren worden de 5 kilometer, 10 kilometer en 10 Engelse Mijlen gelopen door het dorp. 

Op www.voorschoten97.nl/atletiek zijn de uitslagen later vandaag te zien. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 12 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 16 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 17 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 17 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 19 uur geleden