Foto's: TV Forescate
Foto's: TV Forescate

Wat een strijd en ontlading....... bij TV Forescate

Sport Sport

De tennisvoorjaarscompetitie brengt bij TV Forescate altijd heel wat leden op de been. Van jonge jeugdteams tot teams die al veel langer tennissen, van recreanten maar ook van selectiespelers die deelnemen aan de landelijke competitie. Elk voorjaar weer een genot om mooie wedstrijden op het tennispark Forescate te aanschouwen. Zo'n derde deel van de club neemt deel aan de voorjaarscompetitie. De overige leden spelen liever ongedwongen vrij of via interne competitie bijvoorbeeld. In totaal hebben er 31 teams en 11 jeugdteams gestreden, waarvan een kwart bij de top 3 is geëindigd.

Promotie naar 1e klasse Forescate zaterdag Heren 1 en 2 en zondag Heren 35+ 
Op het voorlaatste weekend had zondag Heren 35+ al heel overtuigend laten zien hoe je een kampioenschap viert. Zij waren al een week eerder uitgespeeld en konden de kampioenstitel met 6 punten voor op nummer 2 gemakkelijk binnen halen. De toon was gezet... 

Ook zowel het eerste en het tweede zaterdag herenteam konden het kampioenschap. Heren 1 stond 4 punten voor op de nummer 2, en Heren 2 stond 2 punten voor 2. 
Thuis op het vertrouwde tennispark Forescate had Heren 1 een moeilijke tegenstander. Forescate-speler Wouter Damen leek in zijn singel op verlies af te stevenen, maar hij wist knap de wedstrijd om te keren. De overige singels waren eenvoudige overwinningen. Uiteindelijk konden de heren 5-1 noteren en konden zij proostten op een terecht kampioenschap en promotie! 

Heren 2 had een gelukje dat Roomburg een singel op moest geven, waardoor de heren direct al een punt binnen had. Doordat de overige singels vervolgens eenvoudig werden gewonnen, wisten ook deze heren het kampioenschap te verzilveren. Kers op de taart: winst van de dubbels, waardoor de heren hun debuut op de zaterdag afsloten met een 6-0 overwinning en het kampioenschap! 

Spannend tot op het allerlaatste…
Een topprestatie van beide zaterdag herenteams en het betreffende zondag herenteam. Promoveren is leuk, maar misschien nog meer bijzonder is handhaven op het allerlaatste moment. Dit overkwam het zaterdagteam Heren 5. De heren stonden 5-0 achter en hadden 1 puntje nodig om zichzelf veilig te spelen. Het ijzersterke en lange mannen-duo Christiaan Hertogh en Jan Egbert te Loo wisten met een enorm spannende dubbel dit puntje uiteindelijk binnen te halen door de super tiebreak met 11-9 te winnen. Hierdoor kon Forescate 5 op onderling resultaat zich handhaven! Hoe spannend kan tennis zijn…

Soms valt de winst net de verkeerde kant op. Dat gebeurde zondag bij Heren 4, 3e klasse, die helaas dat ene puntje net niet konden maken ondanks hun 5-1 overwinning. En dus het herenteam van Roomburg met het kampioenschap er vandoor zagen gaan. Forescate zondag Heren 1 bleef netjes gehandhaafd en mag volgend jaar weer uitkomen in de 2e klasse. Forescate Heren 2, in dezelfde klasse, stond er helaas minder goed voor en had een ruime overwinning op de concurrent nodig. Helaas werd er met 3-3 gelijk gespeeld, waardoor zij degradeerde.

Jeugdteams overklassen de rest
Bij de jeugd waren er veel blije gezichten te zien. Een mooie nieuwe generatie tennissers is er in aankomst. Een meer dan verdiende overwinning voor de meiden van Forescate. Het meisjesteam uitkomend in de 1e klasse t/m 17 jaar werden zeer overtuigend eerste; ze lieten met 8 punten verschil nummer 2 achter zich. In de 1e klasse gemengd t/m 17 jaar werd Forescate ook met een zeer ruime voorsprong van 8 punten kampioen! In dit team zit ook Jasper de Bruijn, de grootste pechvogel. Hij brak zijn arm en kon de laatste twee keer niet meedoen helaas. Tenslotte kon het jongensteam Groen 1 jongens zich ook kampioen noemen. Ze eindigde op een haar na met een iets beter puntensaldo dan nummer 2 Park Marlot uit Den Haag. Ook dat is tennis…

Al met al zorgde de goede resultaten op tennispark Forescate van afgelopen weken en het gehele weekend voor een drukke BBQ, waarbij mooie plaatjes van de winnaars werden geschoten. Onder een heuse Forescate tennisboog. En is het mooie tennisseizoen dan alweer voorbij?

Nog meer te doen…
Nee, hoor. Aankomende week wordt er op woensdag door een team zomeravond tenniscompetitie gespeeld. Ook zijn er in de week van 15 t/m 23 juni  de Forescate clubkampioenschappen. Met op zondag de 23e de finales en ook het junior-senior toernooi, waarbij een kind samen met ouder, opa/oma, buurman/buurvrouw speelt. Een hoop gezelligheid dus nog de komende weken. Kom gerust op het tennispark met in totaal 15 all weather- en gravelbanen kijken. Als je al kunt tennissen kun je ook gezellig meedoen met het Forescate open tennistoernooi, Severijn Hulshof Open dat in de tweede week juli van start gaat. Minder bekend met tennis? Je bent van harte welkom om kennis te maken met diverse mogelijkheden voor scholieren, maar ook als je 18 jaar of ouder bent, ben je van harte welkom. Kijk naar de uitgebreide mogelijkheden op www.forescate.nl.


 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 13 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 18 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 19 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 19 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 21 uur geleden