Afbeelding

11 Periodekampioenen bij MHC Forescate

Sport Sport

Bij Hockey zijn met name voor de jeugdteams de eerste weekenden van de competitie belangrijk voor het niveau waarop de rest van het seizoen zal worden gespeeld.  Nu dit weekeinde de wedstrijden van de 2e periode beginnen,  is duidelijk welke Forescate Jeugdteams zich periodekampioen mogen noemen. En dat zijn er maar liefst elf: MA1, MA3, MB1, MB7,  MD1, MD4, MD6,  JC1, JC2, JD1 en JD3. 

Over een aantal teams publiceerden we al eerder over het periode-kampioenschap, van 4 aantal andere teams leest u hieronder hun verslag.

Jongens C1 Herfstkampioen.
Neem 15 super gemotiveerde jongens die bruisen van energie en 2 net zo gemotiveerde coaches. Wat krijg je dan... Herfstkampioenen!! 
Een mix van 1e en 2e jaars C-spelers vormen samen JC1 dit jaar, en het team wordt gecoacht en getraind door Jesper Knoester en Tycho Engelen en teammanager is Annemarie Spijer.

Om elkaar nog beter te leren kennen trappen we het seizoen af met een gezellige pizza-avond! De sfeer zat er daardoor gelijk goed in! Samen met de jongens trekken ook coaches Jesper en Tycho hun zwembroek aan tijdens een teambuildingsmiddag op "Aquapark Vlietlanden"! Want als je als team lol met elkaar kunt hebben werpt dat zeker ook zijn vruchten af op het veld. En dat is wel gebleken!

De eerste wedstrijd van het seizoen was super spannend en eindigde in een 2-2 gelijkspel tegen de uiteindelijke nummer 2 Rapid.
De wedstrijden die volgden heeft JC1 allemaal overtuigend gewonnen met scores die er niet om liegen! Wedstrijden tegen Rijswijk 14-0, Zoetermeer 7-0, HCRB 5-0 en als afsluiter Berkel-Rodenrijs 4-1.

Afgelopen zaterdag heeft JC1 een uit-oefenwedstrijd gespeeld tegen JC1 Zoetermeer, de kampioen van de Subtopklasse. De jongens hebben hier een prachtige score neergezet van 3-2! Het voelt super goed dat we dus ook voor deze klasse zeker niet onder doen!
De coaches en ook de ouders, die iedere week weer in grote getalen langs de lijn staan, zijn enorm trots op de jongens!!

Meisjes D1 Herfstkampioen.
De hockeymeiden van Forescate D1 zijn Herfstkampioen geworden in de 1e klasse.  Het laatste beslissende punt werd uit in het Westland gehaald door met 3-3 gelijk te spelen. Eerder was er in september gewonnen van Catwijck met 5-0, van Derby met 11-1 en van Ypenburg met 6-1. Ook werd er gelijk gespeeld tegen Roomburg met 3-3. Een ongeslagen status dus voor dit team dat op maandagen wordt getraind door Laurine Broekhuizen en op woensdagen door Esther Mieremet. De coaching bij de wedstrijden is in handen van Esther Mieremet samen met Marc de Greeve en teammanager is Sylvia van der Essen.  

Een supermooi resultaat na hard werken in de voorbereiding. Bij een van de oefenwedstrijden stond zelfs bondscoach Max Caldas te kijken en goedkeurend het spel te aanschouwen. De kleine dames laten ook mooi hockey zien met leuke combinaties en volledige inzet. Alle veldspelers worden per wedstrijd op andere plaatsen neergezet om al het talent volledig uit te laten komen.  Prachtig om te zien dat er ook resultaat wordt behaald. Om het samen te vatten zit er muziek in dit goed stel meiden.

Meisjes D4 herfstkampioen!
De meisjes van de MD4 zijn heel knap herfstkampioen geworden in hun klasse. De eerste wedstrijd tegen de MD5 van de Kieviten was een hele mooie start van de competitie, er werd op eigen bodem met 12-0 gewonnen. De tweede wedstrijd tegen Leiden MD7 was een stuk lastiger, het werd 3-3. De doelpunten van Forescate vielen allemaal in de laatste 10 minuten. Vol goede moed gingen de meiden in de 3e wedstrijd tegen Voorhout MD3 aan de slag en namen de winst mee naar huis, het werd 2-0. De week erna was Catwijck MD4 aan de beurt. In heel slecht weer met flinke buien en windvlagen wisten de meiden toch weer te winnen, 2-1. 

De laatste wedstrijd van de voorcompetitie was in en tegen Noordwijk MD4 's ochtends vroeg om 8.30 u. De meiden van MD4 van Forescate stonden bovenaan de ranglijst maar er moest wel gewonnen worden om herfstkampioen te worden. Het duurde even voordat het eerste doelpunt viel maar daarna proefden de meiden de winst en volgden er meer doelpunten. 10 minuten voor tijd stond het 8-0 en de keeper van Forescate had erg weinig te doen gehad. De coaches Lucas en Vincent besloten de keeper er uit te halen en de laatste 10 minuten werd er
door de MD4 van Forescate zonder keeper gespeeld. De verdediging van Forescate was hier nog niet helemaal op ingesteld en dit resulteerde dan ook in een tegendoelpunt, 8-1. Inmiddels was de keeper als veldspeelster er ingewisseld en zij heeft de laatste minuten lekker kunnen meespelen en zelfs nog een doelpunt kunnen maken!  Door de winst van 9-1 waren de meiden zeker van de winst in de poule! Een heel mooi resultaat van de meiden van de MD4 en natuurlijk niet te vergeten van Lucas en Vincent als enthousiaste coaches en trainers van het team en
zelf A jeugdspelers van de club.

Jongens C2, Herfstkampioen
Met 12 punten uit 5 wedstrijden zijn de boys van Forescate JC2 overtuigend periodekampioen geworden in de 2e klasse. De laatste wedstrijd was uit tegen het altijd lastige Cartouche.
Na een wat moeizame start (0-1 voor in de rust) wist Forescate in de 2e helft grip op de wedstrijd te krijgen.Via snelle counters, mooie strafcorners en uitstekend samenspel wist Forescate zijn voorsprong snel uit te bouwen tot 1-4. Keeper Mels stond zoals altijd op scherp om een aantal doelpogingen van Cartouche tegen te gaan. Een prachtig resultaat met een nieuw team bestaande uit 1e en 2e jaars C spelers.

De jongens worden enthousiast getraind door Tycho Engelen en Jesper Knoester, coaching is in handen van Sebastiaan Admiraal en Remko Wammes.
 
Afgelopen zaterdag heeft JC2 een oefenwedstrijd in de 1e klasse gespeeld tegen Ypenburg en met 2-1 gewonnen. Een mooie start van een nieuwe periode in de 1e klasse.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Schrijf je in voor De VoorschotenLoop! 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuw in Brandweermuseum: Brandweer Electro-spel 5 uur geleden
Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum 3 mrt, 09:26 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00