Foto: gemeente Voorschoten
Foto: gemeente Voorschoten

Lokaal sportakkoord: ‘Alleen ga je sneller maar samen kom je verder’

Sport Sport

(Persbericht gemeente) Op woensdag 4 maart vond een inspirerende startbijeenkomst plaats voor het lokaal sportakkoord Voorschoten. Samen met deelnemers uit de sport, welzijn, GGD en de gemeente Voorschoten gaan we de uitdaging aan hoe we door meer samenwerking gemeenschappelijke uitdagingen beter aan kunnen pakken. 

Denk aan bijvoorbeeld verduurzaming, multigebruik van accommodaties en ledenaanwas. Het antwoord daarop is te vinden in het lokaal sportakkoord, dat in juni wordt gesloten. Afbeelding met persoon, groep, binnen, mensen

Startbijeenkomst
Een belangrijke factor voor de realisatie van een succesvol lokaal sportakkoord is actieve deelname van een grote groep partners uit diverse sectoren in Voorschoten. Deze week vond de startbijeenkomst plaats met vertegenwoordigers van sport- en beweegaanbieders, partijen uit het onderwijs, de zorg, het bedrijfsleven en de gemeente Voorschoten. “Met de bijdragen van meer dan 40 aanwezigen, hebben we een constructieve avond gehad. En hebben we de handen ineen geslagen om dit jaar met alle participanten het Sportakkoord Voorschoten te tekenen”, volgens Marcel Cramwinckel (wethouder Sport).

Vragen die deze avond aan de orde zijn gekomen: Kan de sport aansluiten bij de maatschappelijke ontwikkelingen en daar tegelijkertijd een positieve bijdrage aan leveren? Kan de sport ervoor zorgen dat kinderen meer en beter gaan bewegen? Lukt het de sport om in te spelen op de vergrijzing? Hoe kan de sport bijdragen aan een verbonden samenleving in een maatschappij die is geïndividualiseerd?

Het sportpakket sluit aan bij en bouwt voort op initiatieven die nu al gaande zijn, zoals het buurthuis van de toekomst en de gemeenschappelijke zomerkampen. Onder leiding van de sportformateur Rob van den Berg is een kerngroep geformeerd die de komende maanden het Sportakkoord Voorschoten gaat realiseren.

Nationaal sportakkoord
De realisatie van een lokaal sportakkoord volgt op het Nationaal Sportakkoord dat in 2018 werd gesloten. Minister Bruins tekende samen met vertegenwoordigers van de sport, gemeenten en andere organisaties het eerste Nationale Sportakkoord ‘Sport verenigt Nederland’. Hierin staan zes ambities centraal: inclusief sporten en bewegen, duurzame sportinfrastructuur, vitale sport- en beweegaanbieders, positieve sportcultuur, van jongs af aan vaardig bewegen en topsport die inspireert. Het doel is om dit landelijke akkoord overal in Nederland te vertalen naar Lokale of Regionale Sportakkoorden, zodat de ambities in de lokale context uitgevoerd kunnen worden.

Voor vragen en informatie over het sportakkoord kunt u terecht bij sportformateur Rob van den Berg rob_berg@ziggo.nl of bij Edward Dekker van gemeente Voorschoten: 06-31784965.

Nieuws overzicht

Afbeelding
VKK-jubileumconcert De Vliegende Hollander 13 uur geleden
Oude Stationslaantje.
Geen flexwoningen maar permanente bouw Oude Stationslaantje 22 uur geleden
Afbeelding
Bloed, zweet en tranen bij oefening Corbulotunnel gisteren
Afbeelding
Grote oefening in Corbulotunnel 23 mei, 12:46
Afbeelding
Asfaltwerkzaamheden op diverse plekken in het dorp 23 mei, 12:37