<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: René Zoetemelk
Evenementen

Programma 4 en 5 mei

Voorschoten - Dodenherdenking op 4 mei begint om 18.00 uur met het halfstok hangen van de vlag op alle openbare en particuliere gebouwen. Om 18.45 uur is er een Oecumenische dienst in de Dorpskerk met pastor Dick Gudde. Organist is Henk Walvaart.
Om 19.45 uur vertrekt de stoet vanaf het gemeentehuis naar het herdenkingsmonument waar burgemeester Bouvy-Koene de eerste krans legt. Om 20.00 uur is het twee minuten stilte. Daarna is de kranslegging. De Koningin Julianalaan en de rotonde voor het gemeentehuis is gedurende die tijd afgesloten voor verkeer.
Om 20.30 start het Herdenkingsconcert in Het Kruispunt. Toegang is gratis.
In het Filmtheater draait op zondag 29 april om 15.30 uur, vrijdag 4 mei om 20.45 uur en zaterdag 5 mei om 20.00 uur de film 'Bankier van het verzet'. Locatie: Cultureel Centrum, Prinses Marijkelaan 4.

Bevrijdingsdag op zaterdag 5 mei begint om 09.30 uur met een fietspuzzeltocht van 25 kilometer, uitgezet door Jane en Gert Koopstra. De route is af te halen bij Het Wapen van Voorschoten aan de Voorstraat.

Bevrijdingsvuur. Zoals elk jaar wordt in de nacht van 4 op 5 mei over een afstand van 135 kilometer de bevrijdingsvuurestafette vanuit Wageningen naar Den Haag gelopen door atleten van de Den Haag Marathon. Deze lopers doen net als in 2016 de Voorstraat aan om daar het Bevrijdingsvuur te overhandigen aan burgemeester Bouvy-Koene. De burgemeester zal vervolgens met het ontsteken van het Bevrijdingsvuur op de Voorstraat de Bevrijdingsfestiviteiten officieel voor geopend verklaren. Het ontsteken van het Bevrijdingsvuur zal geschieden onder de tonen van de drumfanfare Laurentius uit Voorschoten. Zij zullen ook het Wilhelmus ten gehore brengen.

Liberty Tour 2018: 'Keep-Them-Rolling' De Bevrijdingsvuurlopers worden begeleid door de verschillende historische voer-tuigen van 'Keep-Them-Rolling'. De lopers en voertuigen komen vanuit Leiden over de Leidseweg langs het gemeentehuis en gaan via de Raadhuislaan, de Oranjeboomstraat en de Molenlaan de Voorstraat op. Daar zullen de historische voertuigen worden opgesteld om te kunnen worden bewonderd door alle geïnteresseerden. Rond 13.30 – 14.00 vertrekt de totale stoet via de Wijngaardenlaan richting Wassenaar en door naar Den Haag.

Vanaf 14.00 uur organiseren de lokale horecagelegenheden in de Voorstraat het Bevrijdingsfeest.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten