<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

Nieuw artikel

INGEZONDEN  BRIEF voor de Voorschotense Krant n.a.v. column van Helma Nepperus in novembernummer.

door:  Wim Wolting

Het is een sympathiek gebaar van Helma Nepperus om zich te bekommeren om het bedreigde zwembad Het Wedde in het novembernummer van de Voorschotense Krant. Dat ze het niet erg vindt om kilometers te moeten fietsen voor een zwembad in de omgeving hadden ook al vernomen van onze burgemeester in een interview begin dit jaar. 

Beste liberale dames, het gaat niet om het fietsen maar om een essentiële voorziening die voor de zwemmers ook per voet en rollator te bereiken is. Deze ouderen gaan niet meer zwemmen als het buiten de gemeente is. Dat argument svp niet meer gebruiken. Het nieuwe Leidse binnenbad  naast het huidige buitenbad De Vliet, is geen alternatief want dat wordt een verenigingsbad met beperkte openingstijden en lagere watertemperatuur.

Het rapport van de Taskforce vind zij onvoldoende maar zij was ook aanwezig bij de presentatie en er zijn toen aanvullende vragen gesteld die goed beantwoord werden. Wij stellen voor om via een open overleg, een soort zwembadtafel, de laatste knelpunten te bespreken. Als voorbeeld de inzet van vrijwilligers. Dit gebeurt meer in buitenbaden en zou o.i. ook wel binnen kunnen. Maar wat levert het op? Alle beetjes zijn  meegenomen als dat leidt tot het openhouden van Het Wedde..Haar voorstel om een prijsverhoging toe te passen is voor sommige zwemmers acceptabel maar Het Wedde is al behoorlijk prijzig en dat leidt nu al tot wegblijvers. Voor de jaarkaarthouders betekent dat, dat de prijs boven euro 400 gaat liggen. De vrienden een tientje per jaar laten betalen helpt natuurlijk ook maar de reacties daarop zijn behoorlijk kritisch. Waarom moeten wij, die al dure kaartjes kopen, extra bijdragen en boeten voor onbehoorlijk bestuur?

Bij een open aanbesteding is de kans groot dat er een andere exploitant komt die waarschijnlijk goedkoper is maar dat betekent niet dat Het Wedde dan ook zo goed gaat draaien als nu want de Taskforce prijst de huidige dienstverlening en de kans is zeer groot dat het dan allemaal minder wordt.

Wij vinden dat Voorschoten een zwembad moet behouden omdat het een essentiële basisvoorziening is, het belangrijk is voor de volksgezondheid maar ook voor de 200.000 bezoekers zwemmers en toeschouwers.

Vergeet ook niet het belang van de zwemverenigingen en de activiteiten zoals het dagelijkse Senior Fitzwemmen

Onze gemeente verdient een eigen zwembad en dat er beroering is ontstaan door de dreigende sluiting is niet de schuld van de burgers. De toekomst van Het Wedde is al haast twee jaar onzeker en ondanks alle beloftes van de politieke partijen bungelt Het Wedde nog steeds en vertrekt er personeel en blijven de zwemmers in onzekerheid.

Gemeente, pak uw verantwoordelijkheid en neem zsm een positief besluit!

Wij willen blijven drijven en daarom moet Het Wedde open blijven!

(Swim)Wim Wolting, Vrienden van Het Wedde, hewevr@gmail.com

PS Helma, kom je een keer met mij zwemmen in Het Wedde? Ik betaal!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten