Foto: Prorail
Foto: Prorail

Komend weekend geen treinen tussen Leiden en Schiphol

Algemeen Regio nieuws

Op zaterdag 9 en zondag 10 februari rijden er geen treinen tussen Leiden Centraal en Schiphol en Haarlem vanwege werkzaamheden. Er worden bussen ingezet tussen Leiden Centraal en Schiphol Airport en tussen Leiden Centraal en Haarlem. 

In twee jaar tijd vervang Prorail alle sporen op en rondom station Leiden. Prorail haalt 28 wissels weg, vervangt 55 wissels en vernieuwt over een lengte van twee kilometer alle rails, dwarsliggers, ballast (spoorgrind) en bovenleiding. Tegelijkertijd worden de ligging van de sporen aangepast ten opzichte van de perrons. Op die manier komen de perrons op dezelfde hoogte als de vloer van nieuwe treinen. Instappen wordt hierdoor een stuk makkelijker, ook voor mensen met een beperking.

Ook van 15 tot 18 maart zijn er werkzaamheden op dit spoor en van 24 maart tot 15 april wordt het treinverkeer verschillende keren stilgelegd. 

Meer informatie op de website van Prorail: www.prorail.nl/

De NS adviseert reizigers tussen Rotterdam Centraal/Den Haag Centraal en Almere Centrum/Zwolle komend weekend via Utrecht Centraal te reizen. Dat levert extra reistijd van een kwartier tot een half uur op. Meer info: www.ns.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 6 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 10 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 11 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 11 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 13 uur geleden