<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

Bouwlocatie dorpskerk tast dorpsaanzicht aan en veiligheid is in geding

Van een bewoner in de omgeving van de Dorpskerk ontvingen wij onderstaande reactie op de bouwactiviteiten bij de Dorpskerk (de naam van de afzender is bekend bij de redactie).

''Sinds afgelopen maandag vind ik dat het beschermd dorpsaanzicht en de veiligheid in het geding is gekomen. Er zijn grote zwarte hekken geplaatst op het Kerkplein. Het is natuurlijk van belang dat er gebouwd en verbouwd wordt in het dorp, alleen lijkt het nu meer op een onderzoekslocatie van de politie dan dat er sprake is van een bouwlocatie is. Afgelopen dinsdag zijn er bovendien ook nog twee portocabins geplaatst die heel vies en verouderd zijn en het beschermd dorpsaanzicht nog verder aantasten.

Ik ben bewoner van het Kerkplein en er is over dit project ook helemaal niks gecommuniceerd met mij en de bewoners van aangrenzende percelen. Wat mij verbaast is dat er enerzijds te pas en te onpas van alles aan wordt gedaan om het beschermd dorpsaanzicht te beschermen en dat nu dit met project daar grote afbreuk aan wordt gedaan.

Naast dat het dus de sfeer van de Voorstraat, het Kerkplein en de Schoolstraat beïnvloedt, is de veiligheid ook in het geding.  Een AED die geplaatst was op de gevel van de kerk is nu onbereikbaar in geval van nood of een reanimatie. Aangezien de ambulance helemaal vanuit Leiden moet komen en er minimaal 9 minuten over doet voordat hij in het centrum is, is dit dus een gevaarlijke situatie. Dan is er natuurlijk ook nog het probleem dat de brandweer nu moeilijk de kerk kan betreden ten tijde van een calamiteit''.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten