<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
De buitenplaats Berbice. Foto: ZHLandschap
De buitenplaats Berbice. Foto: ZHLandschap

zaterdag 25 mei excursie Beresteijn en Berbice

Op zaterdag 25 mei 09:30 - 12:00 uur organiseren het Zuid-Hollands Landschap en de Vereniging tot Behoud van Oud, Groen en Leefbaar Voorschoten een unieke excursie op de Voorschotense buitenplaatsen Beresteijn en Berbice.

De buitenplaats Beresteijn is ontstaan in 1828. Aan de zijde van de Leidseweg werd een bescheiden landhuis gebouwd. De hoge wal achter het landgoed houdt de wind tegen en beschermt zo de beplanting. Een typisch element van de Engelse landschapsstijl is de grot in de hoge wal, die door mensen is nagemaakt. Zuilen, piramides en andere bouwwerken werden in het tuinontwerp opgenomen om bezoekers te vermaken.

De buitenplaats Berbice dateert uit de zeventiende eeuw. De buitenplaats heeft zijn huidige allure gekregen door de bouw van o.a. een oranjerie en fruitmuren rond 1700. In het begin van de 19e eeuw is door Zocher senior een landschapstuin aangelegd.

Tijdens de excursie kun je de natuur en historie van de buitenplaatsen Beresteijn en Berbice zelf beleven en ontrafelen. De gidsen praten je graag bij over het beheer dat Het Zuid-Hollands Landschap en Berbice uitvoeren om deze parels te behouden. In de oranjerie van Berbice geniet je van koffie en/of thee.

Ben je op deze datum niet in de gelegenheid? Dan heb je nog een tweede mogelijkheid op zaterdag 28 september 2019. Meld je aan via deze link!

De start is bij de ingang van Buitenplaats Beresteijn, Leidseweg 191 Voorschoten. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. U kunt reserveren via: https://www.zuidhollandslandschap.nl/activiteiten/berbice-en-beresteijn-4. Bent u beschermer van het Zuid-Hollands Landschap dan betaalt u 5 euro ipv 8 euro voor deze excursie.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten