Loco-burgemeester Paul de Bruijn.
Loco-burgemeester Paul de Bruijn.

Bericht van locoburgemeester Paul de Bruijn

Politiek Politiek

Beste inwoners, ondernemers en werkenden in Voorschoten,Het kabinet heeft zondag bekendgemaakt verdere maatregelen te nemen om verdere verspreiding van het coronavirus (Covid-19) zo veel mogelijk te voorkomen. Als locoburgemeester van onze gemeente begrijp ik heel goed dat deze extra maatregelen grote consequenties hebben voor ons allemaal. Kinderen gaan de komende drie weken niet naar school of opvang, horecaondernemers en fitnessclubs moeten de deuren sluiten tot en met maandag 6 april. Bovendien wordt gevraagd fysiek afstand van elkaar te houden.

Nauw overleg met andere overheden, zorg en scholen
Wij als gemeente doen er, samen met het rijk en de veiligheidsregio, alles aan deze situatie zo veel mogelijk in goede banen te leiden. We hebben nauw overleg met huisartsen, gezondheidszorg, GGD, scholen en andere instellingen. We houden de situatie in de lokale zorg goed in de gaten. Onze scholen en kinderdagverblijven sluiten, maar bieden nog steeds mogelijkheden tot opvang voor kinderen van ouders die beiden vitale functies hebben, bijvoorbeeld in de zorg, bij de politie of openbaar vervoer. De scholen hebben veelal zelf met ouders gecommuniceerd. De gemeente houdt nauw contact met de directies van deze scholen en kinderdagverblijven. We proberen er op deze manier alles aan te doen om de komende periode zo goed en gezond mogelijk door te komen. Ook ondernemers vergeten we daarbij niet. We zijn nu al bezig hoe we de ondernemers kunnen ondersteunen in deze periode. We houden landelijke regelingen in de gaten en gaan onderzoeken welke mogelijkheden er bestaan op regionaal of lokaal niveau.

Leef de maatregelen na
We maken met elkaar een bijzondere periode door. We vertrouwen op ieders verantwoordelijkheidsgevoel de maatregelen van het kabinet goed na te leven. Hoe ingrijpend alle maatregelen ook zijn, probeer het hoofd koel te houden en u aan de maatregelen te houden. Ik ben in elk geval trots op de snelle, proactieve houding van de horecaondernemers die ik heb gezien. Zij hebben direct actie ondernomen en hun deuren gesloten, ondanks dat dit voor velen met omzetverlies en onzekerheid gepaard gaat. Ook als inwoner heeft u een belangrijke rol. Bijvoorbeeld door thuis te werken als dat kan of door regelmatig uw handen te wassen. Laten we er ook voor zorgen dat er voor iedereen voldoende producten in de winkels beschikbaar blijven. De normale winkels, zoals supermarkten zorgen voor voldoende bevoorrading, dus hamsteren is niet nodig.

Kijk goed naar elkaar om
Ook wil ik u vragen goed naar elkaar om te kijken. Ouderen of kwetsbare buren kunnen uw hulp nodig hebben. Ik ben blij met alle initiatieven, die op dit moment al vanuit het dorp en individuele inwoners loskomen, om elkaar te helpen. Voorschoten is een dorp waarin mensen traditiegetrouw voor elkaar klaar staan als dat nodig is. Laten we die gewoonte juist nu in ere houden.

Actuele informatie
U heeft ongetwijfeld allerlei praktische vragen. RIVM, GGD, de scholen en de gemeente doen er alles aan om u zo goed mogelijk te informeren. Via de websites van deze instellingen kunt u veel antwoorden vinden. Via de gemeentelijke website www.voorschoten.nl blijft u op de hoogte van de maatregelen binnen de gemeente.

Tot slot
Ook de komende weken zullen voor iedereen onwerkelijk en misschien spannend zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij dit als Voorschotenaren met elkaar aan kunnen.

Namens het hele college van Voorschoten veel gezondheid gewenst,

Paul de Bruijn Locoburgemeester Voorschoten

Nieuws overzicht

Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 1 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 5 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 5 uur geleden
Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 22 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 25 apr, 15:55