De Voorschotense gemeenteraad vergadert voorlopig in de Raadhuis De Paauw in Wassenaar. Daar is meer ruimte om de coronamaatregelen toe te passen. Foto: wassenaar.nl
De Voorschotense gemeenteraad vergadert voorlopig in de Raadhuis De Paauw in Wassenaar. Daar is meer ruimte om de coronamaatregelen toe te passen. Foto: wassenaar.nl

Voorschotense gemeenteraad wijkt uit naar Wassenaarse De Paauw

Politiek Politiek

De Voorschotense gemeenteraad wordt vanaf 11 juni weer in fysieke vorm gehouden. Niet in de raadszaal in het Voorschotense gemeentehuis maar in Raadhuis De Paauw in Wassenaar. Daar kunnen de RIVM regels beter in acht worden genomen. Belangstellenden en pers zijn nog niet welkom maar kunnen de vergadering digitaal volgen. Dat meldt de gemeente op haar website. 

De afgelopen maanden hebben de commissies en de raad online vergaderd vanwege de maatregelen rondom de Coronacrisis. De recente versoepeling van de maatregelen en de behoefte bij de raad om over belangrijke onderwerpen een goed politiek debat te kunnen voeren, zijn redenen om de raadsvergaderingen weer op locatie te houden. 

De raadsvergaderingen van 11 juni en 9 en 16 juli vinden plaats in Raadhuis De Paauw in Wassenaar. Hier kunnen de maatregelen van het RIVM in acht worden genomen. ‘De kosten om de raadsvergadering met uitzending mogelijk te maken zijn hoog’, legt een woordvoerder van de gemeente uit. ‘En aangezien we een ambtelijke samenwerking met Wassenaar hebben, De Paauw vlak bij onze eigen gemeentegrens is en er geen extra kosten aan zijn verboden, waren reden voor deze keus.’ 

Om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden, kunnen belangstellenden of de pers deze vergaderingen níet bijwonen. Zij kunnen de vergaderingen live via de website van de gemeente volgen. 

De raadscommissievergaderingen blijven online plaatsvinden en besloten is om het inspreekrecht weer terug op de agenda te zetten. Insprekers die beschikken over een communicatiemiddel met internetverbinding, microfoon en camera kunnen vanuit huis online inspreken via het vergadersysteem Microsoft Teams. Insprekers die hierover niet beschikken, kunnen naar de raadszaal komen waar voor hen een tablet beschikbaar is, waarmee inspreken in de online vergadering mogelijk is. Indien deze opties niet mogelijk zijn, kan altijd een brief of e-mail aan de raad gestuurd worden. 

Insprekers wordt verzocht zich uiterlijk maandag voorafgaand aan de vergadering te melden bij de griffie via griffie@voorschoten.nl.

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 4 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 6 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 8 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 11 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 12 uur geleden