<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Toch nog een eindmusical voor groep 8 van de Gevers Deynootschool. Foto: De Vertelfotograaf.
Toch nog een eindmusical voor groep 8 van de Gevers Deynootschool. Foto: De Vertelfotograaf. (Foto: )
Regio nieuws

Verboden te voeren!

Groep 8 van de Gevers Deynootschool heeft afgelopen woensdag toch nog de eindmusical live voor de ouders op kunnen voeren in Het Kruispunt. 

Vanwege het coronavirus en de beperkingen die dat met zich meebracht, was er door de school besloten in plaats van een optreden voor publiek, een film van de musical te maken. De kinderen van groep 8 hebben wekenlang geoefend en door de inzet van de school én de kinderen is het een geweldige film geworden. Veel kinderen en ouders vonden het toch jammer dat de kinderen de spannende, maar speciale ervaring van het optreden voor je ouders zouden moeten missen. 

Vanaf het moment dat bleek dat de coronaregels ruimer werden, hebben een aantal ouders het initiatief genomen om dit toch mogelijk te maken.Het Kruispunt, de kerk op het pleintje bij de AH, werd door de eigenaar Rico Wisman belangeloos aangeboden als locatie voor het optreden. Bovendien werden de kosten voor het licht en geluid gesponsord door de firma de Ru uit de Voorstraat.

Er waren twee optredens; want door de coronaregels was de klas opgesplitst in twee groepen. Terwijl de ene groep ouders het optreden van de ene helft van de klas bekeek, souffleerde, daar waar nodig, de andere helft van de klas en zong enthousiast mee. Het tweede optreden ging op dezelfde wijze, maar dan met de andere helft van de klas, met de andere helft van de ouders.

Dit ”toetje”, zoals dit optreden zo pakkend door meester Arnaud, de directeur van de Gevers, in zijn afscheidsspeech aan de kinderen van groep 8, eerder die week, werd genoemd…..was een daverend succes. Alle opgebouwde spanning ontlaadde zich in het eindlied. Met z’n allen op het podium zingend: “het is achter de rug….en kijk nog eens terug”

En terugkijken, dat zullen ze…met veel plezier! Deze eindmusical van groep 8, met de film, het spectaculaire optreden voor de ouders én sowieso de mooie jaren op de Gevers Deynoot, zal deze kinderen hun hele leven bijblijven!

Tekst: Sieto Wolters


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten