Zeesterren, Denis van den Burgh
Zeesterren, Denis van den Burgh Foto: Galerie Sorelle Sciarone

Online expositie Denise van der Burgh

Cultuur

GEZELSCHAP IN TIJDEN VAN OPSCHORTING
SCHILDERIJEN VAN DE AFGELOPEN TWINTIG JAAR: RODE DRAAD GEZELSCHAP

Denise van der Burgh is een schilder die actief is binnen de culturele sferen van Voorschoten en Leidschendam. Een selectie van haar werk is opgevat in een tentoonstelling: Gezelschap in tijden van opschorting. Een online tentoonstelling van haar werk samengesteld door Chloe Xu voor Galerie Sorelle Sciarone. Beschikbaar vanaf 28 augustus online in het Nederlands en gaan op 2 September 2020 open voor verkoop aan de wereld markt.

SURREALISME, ACADEMISCHE REALISME EN NARRATIEVE KUNST IN ELKAAR GEWOVEN
Companionship in a state of suspension is een schilderijententoonstelling van de Nederlandse hedendaagse kunstenaar Denise van der Burgh. Ze werkt sinds de jaren tachtig aan olieverf en haar kunst combineert vaak realistische objecten met surrealistische verbeeldingskracht en bouwt een heerlijke, levendige compositie op. Een van de meest onderscheidende kenmerken van de meeste van haar olieverfschilderijen is dat het hoofdonderwerp nooit alleen is. Ze hebben altijd wat soortgelijke metgezellen in de buurt. De dynamische compositie wordt gecreëerd door hoe de onderwerpen zich tot elkaar verhouden. Maar elk schilderij barstte van beweging, maar is uiteindelijk altijd vast gevangen in de moment. Voor altijd gevangen in een staat van opschorting. Net zoals de staat die we de afgelopen maanden hebben gevonden.

De schilderijen werden geanalyseerd tijdens een quarantaineperiode in Nederland. En naarmate er meer schilderijen werden onderzocht, kwam er een thema naar voren; Gezelschap. Wat haar werk een nieuwe invalshoek geven.

GALLERY SORELLE SCIARONE
Gallery Sorelle Sciarone is een online galerie die hedendaagse Nederlandse kunst aan Europa en Azië aanbieden. Kunstenaars van de galerie zijn zeer geliefd in Parijs en Brussels. De galerie werkt samen met toonaangevende netwerk Artsy (waar Sotheby’s, Gogosian en andere toonaangevende instituten deel van uit maakten).

Nieuws overzicht

Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 8 minuten geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 34 minuten geleden
Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 17 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 21 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 22 uur geleden