Afbeelding

Boekenverkoop en hulp bij corona-app

Cultuur Regio nieuws

De bibliotheek aan de Wijngaardenlaan maakt weer ruimte voor nieuwe collectie. Wie geeft de boeken een tweede kans? Sla je slag tussen maandag 4 oktober en zondag 24 oktober. Maandag 4 oktober staat de uitverkoop vanaf 13.00 uur klaar.

Bibliotheek Voorschoten weer ‘s zondags geopend
Vanaf zondag 3 oktober t/m 27 maart is Bibliotheek Voorschoten weer op zondag geopend. Je bent welkom tussen 13.00 uur en 16.00 uur. Gezellig als je even langskomt! Bekijk de openingstijden op obvw.nl/openingstijden

Vrijwilligers gezocht voor hulp bij CoronaCheck-app
Wil jij onze bezoekers helpen met het regelen van het Coronatoegangsbewijs en/of installeren van de CoronaCheck-app? En ben je dienstverlenend en klantgericht ingesteld? Dan zijn we op zoek naar jou! De vrijwilligers van het Digitaal Spreekuur helpen nu al veel mensen met vragen over tablets, smartphones, computers en meer. Nu is de vraag door de invoering van het Coronatoegangsbewijs groter. Wil jij hen tijdelijk helpen? Kijk op obvw.nl/vacatures en neem contact met ons op!

Heb jij het coronatoegangsbewijs al?
Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar en Voorschoten voor Elkaar helpen. Iedereen in Nederland die naar een horecagelegenheid, bioscoop, evenement of naar het buitenland wil, moet zich legitimeren met een coronatoegangsbewijs. Maar hoe vraag je zo’n bewijs precies aan?

DigiD in bezit?
Ben je in het bezit van een DigiD en heb je hulp nodig bij het op je smartphone zetten van de CoronaCheck-app? Of wil je een geprint exemplaar? Kom dan langs bij het Digitaal Spreekuur in de Bibliotheek, elke dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. Extra spreekuren op vrijdag 1, 8 en 15 oktober van 10.00 uur tot 12.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig.

Geen Digid?
Heb je geen DigiD? Kom dan naar de Formulierenbrigade om deze DigiD aan te vragen. Dat kan elke dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur, vrijwilligers van Voorschoten voor Elkaar helpen in de Bibliotheek. Maak hiervoor een afspraak aan de Bibliotheekbalie of via 071 561 56 78.

Papieren coronatoegangsbewijs
Haal het formulier bij de bibliotheken in aan de Wijngaardenlaan. Of vraag het coronatoegangsbewijs aan via de corona-helpdesk. Bel hiervoor met 0800 1421. Belangrijk om het Burgerservicenummer en je postcode bij de hand te hebben.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Koningsspelen bij Fortgens leveren € 1000,- voor ALS 58 minuten geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 4 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 5 uur geleden
Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 21 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin gisteren