Showdown is een concentratie- en behendigheidssport die te omschrijven is als een soort kruising tussen tafeltennis en airhockey.
Showdown is een concentratie- en behendigheidssport die te omschrijven is als een soort kruising tussen tafeltennis en airhockey. Foto: Wiebke Wilting

GSV De Sleutels organiseert Zuid-Hollandtoernooi showdown

Algemeen

(Persbericht) Op zaterdag 18 juni wordt in Leiden het Zuid-Hollandtoernooi georganiseerd, waaraan spelers van alle Showdownverenigingen in Zuid-Holland meedoen. Het is deze keer extra feestelijk: de afdeling Showdown van GSV De Sleutels viert dit jaar namelijk haar vijfentwintigjarig jubileum.

Voor mensen die ineens of geleidelijk slechtziend of blind geworden zijn, bieden allerlei organisaties de nodige ondersteuning. Ook op het gebied van sport zijn er mogelijkheden. In de wijde Leidse regio voorziet GSV De Sleutels daarin, met een sportaanbod voor mensen met heel diverse beperkingen. Showdown is daar een mooi voorbeeld van.

Showdown is een snelle sport die oorspronkelijk bedoeld is voor mensen die slechtziend of blind zijn. Doordat de spelers echter een geblindeerde bril dragen, is iedereen gelijkwaardig. Dat betekent dat iedereen kan meedoen. Showdown is een concentratie- en behendigheidssport die te omschrijven is als een soort kruising tussen tafeltennis en airhockey. Met een bat moet de bal (hard kunststof met kogeltjes erin) in het doel van de tegenstander geslagen worden. De spelers volgen de bal dus op het gehoor.

De vier Showdownverenigingen in Zuid-Holland organiseren het Zuid-Hollandtoernooi om beurten, speciaal voor alle spelers in onze provincie. Een deel van hen treft elkaar verder op verschillende niveaus in landelijke competities. GSV De Sleutels is deze keer aan de beurt en geeft er dit jaar een extra feestelijk tintje aan. Een zilveren jubileum mag tenslotte gevierd worden! Bovendien kon het toernooi de afgelopen twee jaar niet doorgaan. Het is geweldig dat het nu weer kan!

Ben je sportief en houd je van snelheid en een uitdaging, dan is Showdown bij GSV De Sleutels vast iets voor jou, zeker als je ook van gezelligheid houdt. Bij De Sleutels spelen we recreatief en op competitieniveau. Voor elk wat wils. Je kunt iedere vrijdagavond terecht in buurtcentrum Morschwijck in Leiden. Alle info vind je op www.gsvdesleutels.nl. Daar staat ook waar je je kunt melden voor een kennismaking. Hartelijk welkom!

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 11 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 15 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 16 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 16 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 18 uur geleden