<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Showdown is een concentratie- en behendigheidssport die te omschrijven is als een soort kruising tussen tafeltennis en airhockey.&nbsp;</p>

Showdown is een concentratie- en behendigheidssport die te omschrijven is als een soort kruising tussen tafeltennis en airhockey. 

(Foto: Wiebke Wilting)

GSV De Sleutels organiseert Zuid-Hollandtoernooi showdown

(Persbericht) Op zaterdag 18 juni wordt in Leiden het Zuid-Hollandtoernooi georganiseerd, waaraan spelers van alle Showdownverenigingen in Zuid-Holland meedoen. Het is deze keer extra feestelijk: de afdeling Showdown van GSV De Sleutels viert dit jaar namelijk haar vijfentwintigjarig jubileum.

Voor mensen die ineens of geleidelijk slechtziend of blind geworden zijn, bieden allerlei organisaties de nodige ondersteuning. Ook op het gebied van sport zijn er mogelijkheden. In de wijde Leidse regio voorziet GSV De Sleutels daarin, met een sportaanbod voor mensen met heel diverse beperkingen. Showdown is daar een mooi voorbeeld van.

Showdown is een snelle sport die oorspronkelijk bedoeld is voor mensen die slechtziend of blind zijn. Doordat de spelers echter een geblindeerde bril dragen, is iedereen gelijkwaardig. Dat betekent dat iedereen kan meedoen. Showdown is een concentratie- en behendigheidssport die te omschrijven is als een soort kruising tussen tafeltennis en airhockey. Met een bat moet de bal (hard kunststof met kogeltjes erin) in het doel van de tegenstander geslagen worden. De spelers volgen de bal dus op het gehoor.

De vier Showdownverenigingen in Zuid-Holland organiseren het Zuid-Hollandtoernooi om beurten, speciaal voor alle spelers in onze provincie. Een deel van hen treft elkaar verder op verschillende niveaus in landelijke competities. GSV De Sleutels is deze keer aan de beurt en geeft er dit jaar een extra feestelijk tintje aan. Een zilveren jubileum mag tenslotte gevierd worden! Bovendien kon het toernooi de afgelopen twee jaar niet doorgaan. Het is geweldig dat het nu weer kan!

Ben je sportief en houd je van snelheid en een uitdaging, dan is Showdown bij GSV De Sleutels vast iets voor jou, zeker als je ook van gezelligheid houdt. Bij De Sleutels spelen we recreatief en op competitieniveau. Voor elk wat wils. Je kunt iedere vrijdagavond terecht in buurtcentrum Morschwijck in Leiden. Alle info vind je op www.gsvdesleutels.nl. Daar staat ook waar je je kunt melden voor een kennismaking. Hartelijk welkom!


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten