Op 16 oktober vertelt ecoloog Kees Vertegaal over Polderpark Cronesteyn
Op 16 oktober vertelt ecoloog Kees Vertegaal over Polderpark Cronesteyn

Lezing ‘Natuur en biodiversiteit in Polderpark Cronesteyn’

Algemeen Regio nieuws

Polderpark Cronesteyn is een van de meest bijzondere en soortenrijke groengebieden in Leiden en wijde omgeving. In Cronesteyn vind je van alles: van een nat grasland met bijzondere planten tot een landgoedbos. Op zondag 16 oktober vertelt ecoloog Kees Vertegaal van Stichting Groen Cronesteyn je alles over natuur en biodiversiteit in Cronesteyn. 

Aan de hand van tal van foto’s en kaartjes ontdek je gewone en bijzondere planten en dieren in het Polderpark. Kees laat zien welke landschappen en ‘biotopen’ in Cronesteyn te vinden zijn, en wat ‘biodiversiteit’ eigenlijk inhoudt. Ook gaat hij in op het groenbeheer en het beheerplan: welke maatregelen worden op welke plekken genomen om natuur en biodiversiteit in het park te verbeteren. Na afloop is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Kees Vertegaal is Leids ecoloog. Al vele jaren inventariseert hij in Cronesteyn vogels, paddenstoelen en planten. Hij is, in opdracht van de gemeente Leiden, de auteur van het huidige beheerplan van Polderpark Cronesteyn en bestuurslid van de Stichting Groen Cronesteyn.

De lezing op 16 oktober duurt van 14.00 tot 15.30 uur en wordt gehouden in de Hooiberg van de Tuin van de Smid, midden in polderpark Cronesteyn. Toegang gratis, aanmelden niet nodig