Afbeelding

24 uurs zorg in Voorschoten: hoe werkt dat?

Algemeen

Heeft uw naaste zorg nodig? Dan wilt u hem of haar natuurlijk zo lang mogelijk zelf thuis blijven verzorgen. Maar het kan gebeuren dat uw geliefde steeds meer zorg nodig heeft en u en uw familie het niet meer alleen aan kunnen. Uw naaste hoeft gelukkig niet altijd meteen naar een zorginstelling te verhuizen, want u kunt een beroep doen op 24-uurs zorg van particuliere thuiszorgorganisatie Zuster Jansen. Maar wat is dit en hoe gaat dit precies in zijn werk? 

Wat houdt 24-uurs zorg in?

Bij de 24-uurs zorg van Zuster Jansen krijgt u vierentwintig uur per dag ondersteuning bij het verzorgen van uw geliefde. U kunt er ook voor kiezen om de zorg volledig uit handen te geven. Zo komt niet alles alleen op u of uw familie. Ook kan uw naaste gewoon in zijn of haar vertrouwde omgeving blijven. 

Zorg op maat

Uw naaste wordt verzorgd door een team met vaste zorgmedewerkers. Hierdoor ziet hij of zij altijd dezelfde gezichten. Dat is prettig, vooral als uw geliefde dementiezorg nodig heeft. Het zorgteam kan zo ook de zorg volledig afstemmen op uw wensen en op die van uw geliefde. Wil hij of zij bijvoorbeeld meedoen aan bepaalde activiteiten in Voorschoten? Dan houdt het zorgteam hier rekening mee.

Meteen de juiste zorg

Bij Zuster Jansen zijn er geen wachtlijsten. Uw geliefde hoeft dus niet te wachten op passende zorg aan huis. De 24-uurs zorg kan ook worden ingezet als uw naaste naar een verpleeg- of verzorgingshuis moet, maar hier nog niet meteen terecht kan. 

Wat kost 24-uurs zorg?

24-uurs zorg is particuliere thuiszorg. Particuliere thuiszorg is zorg die de hulpbehoevende zelf moet inkopen. Het is wel verstandig om na te gaan of uw naaste een deel van de kosten vergoed kan krijgen via het persoonsgebonden budget (PGB). Ga ook na of uw geliefde een indicatie heeft vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Als dat het geval is, kan hij of zij de 24-uurs zorg in sommige gevallen vergoed krijgen. Uw geliefde moet dan vaak wel een eigen bijdrage betalen.

Kunt u niet meer alleen voor uw geliefde zorgen en denkt u dat u baat heeft bij 24-uurs zorg? Neem dan gerust contact op met Zuster Jansen voor meer informatie over onze 24-uurs zorg in Voorschoten. Dit kan per telefoon, e-mail of via het contactformulier op de website. Hier kunt u uiteraard ook terecht voor informatie. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 2 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 8 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 11 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42