Stephan Duyndam is niet van plan weg te gaan uit Voorschoten. Hier liggen veel leuke steden dichtbij en je kan gemakkelijk even naar het strand, waar we met het gezin graag naartoe gaan.' Foto: VSK
Stephan Duyndam is niet van plan weg te gaan uit Voorschoten. Hier liggen veel leuke steden dichtbij en je kan gemakkelijk even naar het strand, waar we met het gezin graag naartoe gaan.' Foto: VSK

Ontmoeting bij de Dorpspomp

Algemeen Regio nieuws

In  vroeger tijden ontmoette men elkaar bij de Dorpspomp op de Voorstraat. De Voorschotense Krant heeft deze traditie in ere hersteld. Deze maand wordt Stephan Duyndam geïnterviewd door Rosanne Peters. 

Naam: Stephan Duyndam
Leeftijd: 43 jaar
Functie: Eigenaar Airco@home B.V.
Status: getrouwd

Waar ben je geboren en 
opgegroeid?
“Ik ben geboren in Leidschendam en opgegroeid in Voorschoten. Ik wist altijd al dat ik met mijn handen wilden gaan werken, dus na de lagere school heb ik op de middelbare school een elektrotechnische opleiding gedaan in Leiden.

Al die tijd ben ik in Voorschoten blijven wonen, ik zie eigenlijk ook geen goede reden om hier nog weg te gaan.” 

Wat vind je dan zo leuk aan
Voorschoten?

“Voorschoten is een fijn en gezellig dorp om te wonen. Ik ken hier veel mensen, veel leuke steden liggen dichtbij en je kan gemakkelijk even naar het strand, waar we met het gezin graag naartoe gaan.”

Sinds 2004 ben je al ondernemer. Vertel!
“Ik heb een tijdje bij verschillende bedrijven gewerkt, zoals bij Siemens en KPN in de fabriek, maar eigenlijk had ik de ondernemerswens al tijdens mijn opleiding. Na een aantal jaar werd de wens om te ondernemen en die uitdaging aan te gaan steeds groter, dus in 2004 besloot ik die stap ook echt te gaan maken.

Het aantrekkelijke aan ondernemen is voor mij het zelf op zoek gaan naar werk en het maken van eigen keuzes, maar ook de minder leuke dingen zoals boekhouden horen daar bij. 

Alles bij elkaar vind ik het een leuke en interessante uitdaging om zelf aan het roer te staan en te proberen de beste resultaten te behalen. 

Misschien zit het ondernemerschap wel in mijn bloed en heb ik de passie doorgekregen van mijn vader die ook 25 jaar voor zichzelf heeft gewerkt. 

Sinds 2004 heb ik al een elektrotechnisch installatiebedrijf, maar pas twee jaar geleden heb ik Airco@home opgericht, omdat het velen alleen werken mij begon tegen te staan. Toen ik startte met Airco@home werkte ik nog maar met één monteur, maar inmiddels heb ik tien man personeel die bij de mensen thuis of op kantoren airco’s plaatsen.

Eigenlijk kunnen we nóg de vraag niet aan, omdat het lastig is om monteurs te vinden. Dat we in teamverband werken en echt bij de mensen thuis komen, vind ik aan dit werk heel erg leuk.”

Wat doe je naast je werk nog?
“Met mijn vrouw Marjolijn en jongens van 9 en 11 jaar doe ik graag leuke dingen. In het weekend sta ik vaak langs het voetbalveld, of we gaan ’s zomers lekker een stukje varen op de Vliet.

Daarnaast ben ik al jaren groot fan van Formule 1 en ga ik soms lekker een stuk fietsen op de racefiets.”

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Ook in Voorschoten nep wijkagenten actief 15 uur geleden
Afbeelding
Zaterdag 8 juni open dag Activiteitencentrum Oud Woelwijck 17 mei, 20:06
Antoinette van Dorssen, direkteur Stichting Duivenvoorde heet de genomineerden welkom in de Marotzaal op Duivenvoorde. Foto: VSK
Bekendmaking winnaars VriendenLoterij Kasteelprijs 2024 op Kasteel Duivenvoorde 17 mei, 14:59
Het Ambachts- en Baljuwhuis
Mislukte verkoop AB-huis: een dure les 17 mei, 14:59 2
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek 17 mei, 13:55