Afbeelding

Jaarverslag 2023 van de GroenLinks

Algemeen

Persbericht GroenLinks

Jaarverslag 2023 van de GroenLinks-fractie toont gebrek aan daadkracht van het gemeentebestuur

Het deze week uitgebrachte Jaarverslag 2023 van de raadsfractie van GroenLinks Voorschoten biedt een overzicht van de belangrijkste wapenfeiten van het afgelopen jaar van GroenLinks in de gemeenteraad. Het verslag laat zien dat er nog veel werk te verzetten is binnen onze gemeente.

Nu we halverwege de collegeperiode zijn, begint het tijd te worden dat de coalitie zaken realiseert en de zorg is dat dit uitblijft. Indertijd vond GroenLinks al dat het coalitieakkoord weinig concreets bevatte. Onderhand is duidelijk geworden dat beloftes die gedaan werden over bijvoorbeeld de bouw van scholen, verbouw van de bibliotheek en een inhaalslag bij het achterstallig onderhoud van riool niet nagekomen gaan worden. Het is dan wellicht niet verwonderlijk dat voor belangrijke onderwerpen die geen prioriteit zijn van dit college, zoals het armoedebeleid dat volgens GroenLinks in Voorschoten tekortschiet, erg weinig ruimte overblijft.

Ook het toezicht op de uitvoering vraagt blijvend om aandacht. De betaalde schadevergoeding voor de beoogd koper van het Ambachts- en Baljuwhuis leidde natuurlijk tot veel gemor onder inwoners. Maar daarnaast speelde er flink wat dat minder werd opgepikt door de pers, zoals een ton aan subsidie die zwembad Het Wedde niet krijgt omdat de gemeente was vergeten het aan te vragen. 

In de laatste raadsvergadering van 2023 gaf GroenLinks samen met de PvdA en D66 dan ook met het indienen van een motie van treurnis aan dat er echt een en ander moet veranderen. Ons dorp heeft behoefte aan doorpakken en herstel van het vertrouwen van de inwoners. De fractie van GroenLinks wil binnen de gemeenteraad alles in het werk stellen om daar al in het volgend jaar stappen in te zetten.

Het volledige verslag kunt u lezen op voorschoten.groenlinks.nl 

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 12 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 13 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 15 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 19 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 19 uur geleden