<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Kunst & Cultuur

Expositie Agrarisch Erfgoed, Hoe de boer verdween uit Voorschoten

  Cultuur

Voorschoten - Zaterdag 9 februari vond in museum voorschoten de opening plaats van de tentoonstelling 'Agrarisch Erfgoed, Hoe de boer verdween uit Voorschoten'.

Voor de officiële opening van de tentoonstelling was Coen Arbouw uitgenodigd. Hij vertegenwoordigt het boerenbedrijf 2.0, 'ik fok zelf het biologische varkensvlees dat wij in de slagerij verkopen. Gelukkig kiezen steeds meer mensen voor vlees dat niet voor de bio industrie is gefokt. Een varken is bij ons 1,5 jaar,  terwijl varkens die voor de bio industrie worden gefokt al na 24 weken worden geslacht. Ik heb altijd interesse voor het boerenbedrijf gehad. Als kind was ik al te vinden op de boerderijen in Voorschoten en ik werkte bij Freek van Vliet op de Catharinahoeve. Via een loopbaan bij de politie ben ik uiteindelijk toch in het slagersvak, scharrelslagerij Arbouw, terecht gekomen'. En daar hadden de aanwezigen baat bij, want er kon, in combinatie met een drankje,  ruimschoots geproefd worden van het scharrelvlees dat Coen Arbouw uit de slagerij had meegenomen.

De tentoonstelling is in het Museum Voorschoten aan de Voorstraat 17 te bezichtigen tot en met 19 mei. De openingstijden van het museum zijn woensdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Op de foto's: Arita Jol, Coen Arbouw, Aeltsje Sierksma bij het schilderij dat zij voor de poster Agrarisch Erfgoed heeft gemaakt en een aantal boerderijen met informatie die op de expositie zijn te zien.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten