Logo voorschotensekrant.nl
Poppentheater in het Cultureel Centrum. Foto: Poppentheater Jacobus Wieman.
Poppentheater in het Cultureel Centrum. Foto: Poppentheater Jacobus Wieman.
Kunst & Cultuur

Jeugtheater in Cultureel Centrum

  Cultuur

Op zaterdag 26 september treedt Poppentheater Jacobus Wieman twee maal op. Om 11.00 wordt 'Een Thuis voor Muis' gebracht en om 13.30 uur 'Ridder Clap van Rammelsteijn'. 

 “Een thuis voor Muis”, is geschikt voor kinderen van 4-7 jaar. Kaartje € 7 ,-. Boem! Muis landt met een plof op een plank midden in de boekenkast. Hij is niet zomaar een muis, vindt hij zelf. Maar een muis van de bovenste plank. Een muis die reist door alle elementen: Aarde, lucht, water en vuur.Waar hoort hij thuis? Ondergronds in het hol bij Mol? In de lucht bij de vogels? Of woont hij tussen de vissen onder water? Volgt hij de vuurhagedis die dol is op vuur? Muis gaat samen met zijn nieuwe vrienden op zoek naar een woning, waar hij na alle spannende avonturen thuis kan komen.Met prachtig poppenspel in verschillende technieken, mooie muziek en boordevol grapjes. Kijk je mee?

Op 13.30 uur wordt 'Ridder Clap van Rammelsteijn' opgevoerd, geschikt voor kinderen van 4-7 jaar. Kaartje € 8 ,-. Ridder Clap springt om de zoveel jaar uit zijn schilderij, sinds de 13e eeuw al. En gelukkig steeds precies op het juiste moment!In het museum waar zijn schilderij hangt, houden Frati en Suusje een slaapfeestje. Ze mogen ’s nachts in het museum blijven, omdat hun moeder, de museumdirecteur, overwerkt voor de opening van een belangrijke tentoonstelling. Kobus de suppoost houdt een oogje in het zeil. De rust dreigt verstoord te worden door twee boeven, die zich in het museum hebben verschanst. Ze smeden snode plannen en Frati en Suusje kunnen de hulp van Ridder Clap goed gebruiken om de boeven te overmeesteren.Een voorstelling met veel spektakel van de bekende poppenspeler en verhalenverteller Jacobus Wieman. Met humor brengt hij in dit spannende avontuur de figuren uit het ridderboek (prentenboek) van Aart van Ewijk tot leven.

Om te voorkomen dat een voorstelling overbezet raakt vraagt het filmtheater bezoekers om kaartjes vooraf online te kopen via www.filmtheatervoorschoten.nl. Aan de kassa mogen namelijk zonder reservering geen kaartjes worden verkocht.
Bescherm anderen: blijf thuis bij verkoudheidsverschijnselen!

Filmtheater Voorschoten
Pr. Marijkelaan 4
www.filmtheatervoorschoten.nl 

Kijk voor de films in de agenda op deze site.

Meer berichten