Ontroerend was het optreden van een groep Oekraïense kinderen en jong-volwassenen.
Ontroerend was het optreden van een groep Oekraïense kinderen en jong-volwassenen. Foto's: VSK

Oekraïense jongeren imponeren met optreden

Cultuur Kunst & Cultuur

Zonder iets af te doen aan alle culturele optredens vandaag tijdens Het Weekend van Voorschoten (en ze waren geweldig), was er een toch wel heel bijzonder. Menig toeschouwer moest wat wegslikken toen een groep Oekraïense jongeren die pas sinds een paar maanden in Voorschoten zijn, optraden. De aankondigingen werd in zuiver Nederlands gedaan en de muziek was aanstekelijk. 

Het begon natuurlijk met ‘Slava Oekraïne’ een nummer dat nog maar een half jaar oud is en werd geschreven toen de oorlog begon. Alhoewel de jongeren het naar hun zin hebben in het dorp, is het verlangen naar het eigen land groot, heel groot. Dat bleek zeker tijdens het tweede nummer met een voor ons een onbekende naam. Het werd ook in het Oekraïens gezongen, voor de meeste luisteraars in het publiek niet te verstaan maar de boodschap kwam wel binnen! Menigeen was tot tranen toe geroerd toen de jongste van de groep in Oekraïense klederdracht zong. 

Grote verrassing was het nummer ‘Leef’ van André Hazes, in het Nederlands. Is het een lijflied? Dat is niet bekend maar het is wel ongelofelijk hoe snel deze kinderen en jong-volwassenen de Nederlandse taal onder de knie hebben gekregen en dit soort nummers vrijwel foutloos kunnen zingen. Alle lof voor de leden van deze groep die in een vreemd land toch maar moeten proberen te leven en dat zo goed doen!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Evenement in Vuur en Vlam bij Stoomtreinmuseum 6 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks Voorschoten vindt accommodaties essentieel onderdeel van sportvisie 6 uur geleden
Afbeelding
Succes in Silvercup voor Forescate Hockey Dames 1 7 uur geleden
Afbeelding
OdenseHuisOrkest brengt mensen bij elkaar: 'Ik word er blij van in mijn hoofd' 13 uur geleden
Afbeelding
PvdA: 'Voor een inclusief en veilig sportklimaat in Voorschoten' 27 mrt., 09:22