Afbeelding
Foto: VSK

‘PvdA wil Voorschotense ambtenaren in Het Wedde huisvesten’

Politiek Persberichten Politiek

Misschien ten overvloede: het ging hier uiteraard om een 1 april-grap!!

(Persbericht) De PvdA ziet hoe het College erg haar best doet voor meer kantoorruimte voor onze Voorschotense ambtenaren. Het idee om hen in lege winkelpanden in het centrum te huisvesten is voor sommigen controversieel. Daarom heeft de PvdA het initiatief genomen voor een eigen onderzoek. Onder het mom: beter goed bevraagd, dan iets doen dat knaagt, is er een enquête onder de Voorschotense ambtenaren uitgezet.

De enquête bleek een groot succes. Maar liefst 9 van de 10 ambtenaren hebben de vragenlijst ingevuld. Uit hun antwoorden maken we op dat zwembad Het Wedde met stip op één staat als geschikte huisvestingslocatie. Voordelen voor de keuze van het zwembad die genoemd worden zijn: het College behoeden om geen geld in het water te gooien. Plus echt meer de zon in het Voorschotense water laten schijnen. Niet gemakkelijk voor een veeleisend dorp waarin bewoners én raadsleden de zee soms zonder water zien. 

Uit de open suggesties blijkt overigens ook dat het toevoegen van een bubbelbad aan Het Wedde, op opvallend veel steun kan rekenen. PvdA- fractievoorzitter Arnold Posthuma ziet dit  nieuwe huisvestingsidee wel zitten: ‘In 2025 wordt besloten over de toekomst van Het Wedde na 2030. Door ambtenaren bij het zwembad te huisvesten, kunnen ze met eigen ogen zien hoe veel bezoekers Het Wedde dagelijks trekt. Bovendien kunnen ze zelf in de lunchpauze baantjes trekken, wat weer goed is voor de lichamelijke en mentale gezondheid. En natuurlijk voor de kassa van ons zwembad. Een win- win situatie!’

Nieuws overzicht

Afbeelding
VKK-jubileumconcert De Vliegende Hollander 13 uur geleden
Oude Stationslaantje.
Geen flexwoningen maar permanente bouw Oude Stationslaantje 22 uur geleden
Afbeelding
Bloed, zweet en tranen bij oefening Corbulotunnel gisteren
Afbeelding
Grote oefening in Corbulotunnel 23 mei, 12:46
Afbeelding
Asfaltwerkzaamheden op diverse plekken in het dorp 23 mei, 12:37