De Grote Clubactie start zaterdag 24 september. In Voorschoten doen 14 verenigingen mee.
De Grote Clubactie start zaterdag 24 september. In Voorschoten doen 14 verenigingen mee. Foto: MEREL V DOOREN

14 Voorschotense verenigingen doen mee aan de Grote Clubactie

Sport Sport

Zaterdag 24 september starten 14 verenigingen uit Voorschoten met de verkoop van loten voor hun club. Dit jaar is dat extra bijzonder. De Grote Clubactie bestaat 50 jaar! Met de felicitaties van koning Willem-Alexander op zak is dit nu al een jaar met een extra gouden randje. 

Wat in 1972 is begonnen als een lokale loterij is uitgegroeid tot de grootste fondsenwervende organisatie die meebouwt aan het in stand houden van een gezond verenigingsleven in Nederland.50 jaar relevant voor het Nederlandse verenigingsleven. 

Verenigingen zorgen voor sociale samenhang, het zijn plekken waar vriendschappen voor het leven worden gesloten, waar het eigen talent wordt ontdekt en gezamenlijk mooie momenten worden beleefd. De Grote Clubactie is de grootste, en meest breed gedragen, fondsenwervende actie voor sport-, cultuur- en hobbyverenigingen. Door loten te verkopen, dragen leden actief bij aan het realiseren van hun verenigingsdoelen.

Het lokale karakter is nog steeds de grote kracht: je koopt een lot van een bekende om een plaatselijke vereniging te ondersteunen. Zo geven de vrijwilligers de eigen sportvereniging, hobby- of culturele clubs, carnavals- of muziekverenigingen - een financieel steuntje in de rug. Het sociale effect van de Grote Clubactie is eveneens groot. Met z’n allen loten verkopen brengt een extra gevoel van saamhorigheid binnen de club. Of de leden nu langs de deuren gaan, toffe TikTok-filmpjes delen om de actie meer aandacht te geven, een Whatsappje sturen om zo online loten te verkopen of een klapper maken met een Superlot. Samen, als één team, zetten ze zich in voor hetzelfde doel. Het zorgt voor meer sociale cohesie.

In Voorschoten gaat het om onder andere Bridgeclub TOGV, Gymnastiekvereniging Slank en Kwiek, Stichting Scouting Impeesa, Voorschoten 97, HVV’70, Badmintonvereniging EVBC-Vlietwijk, Avanti, Gemini-Kangeroes, MHC Forescate, Ruitervereniging Manege Vreehorst. 

Afbeelding