<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Politiek

ProRail start 26 maart met uitbreiding fietsenstalling Station Voorschoten

PERSBERICHT GEMEENTE VOORSCHOTEN

Voorschoten - Op 26 maart 2018 start ProRail met werkzaamheden voor het uitbreiden van de fietsenstalling bij station Voorschoten. De huidige 424 fietsparkeerplekken en 128 fietskluizen worden vervangen door 1016 nieuwe (dubbellaags) fietsparkeerplekken en 80 nieuwe fietskluizen.

Hiermee wordt uitvoering gegeven aan de wens voor meer fietsparkeerruimte bij het station. Daarnaast wordt de 'haakse bocht' in het snelfietspad Velostrada vloeiender en overzichtelijker gemaakt, zodat ook aan deze wens uitvoering wordt gegeven. In 2015 is het autoparkeerterrein al uitgebreid van 89 naar 195 parkeerplekken.

Tijdelijke fietsenstalling
In de week van 19 maart wordt door de aannemer al een tijdelijke fietsenstalling geplaatst waarvoor een gedeelte van het autoparkeerterrein wordt gebruikt. Gedurende de gehele duur van de werkzaamheden is deze tijdelijke fietsenstalling beschikbaar.

Dat betekent dat er tijdelijk een verminderde parkeercapaciteit op het P+R terrein is. Automobilisten worden opgeroepen om in het Oude Stationslaantje (achter de Texaco) te parkeren of om zo veel mogelijk te voet of met de fiets naar het station te komen. Desondanks kan er sprake zijn van parkeeroverlast in de omliggende straten bij het station.

Doorlooptijd en communicatie
De werkzaamheden duren circa vier maanden en zijn volgens de planning in juli gereed.
De omwonenden van het station worden met een bewonersbrief (zie bijlage) geïnformeerd. Deze is vandaag verstuurd.  


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten