Afbeelding

Het is vlees én vis bij Hans Dijksterhuis

Algemeen

Hans is een multipotentialist, veelzijdig dus, en voelt zich thuis op meerdere terreinen. Hij ontdekt graag nieuwe dingen, is nieuwsgierig van aard en zit bomvol ideeën. Autodidactisch leert hij nieuwe vaardigheden. Een multi visie alleskunner en daarom dan ook interessant om bij deze - in brede kring bekende - Voorschotenaar op bezoek te gaan. Of ik vragen heb voorbereid? 'Neuh, vertel vooral over je passies.'

Muziek maken vindt Hans het allerleukst en dat doet hij al zijn leven lang. Ooit drumde hij op 12-jarige leeftijd in een schoolband, want drummen zit hem in de genen. Een docent van het conservatorium leerde hem later de betere drumtechnieken en zo ontwikkelde Hans zich tot een vaardig drummer. Inmiddels is het drummen, gitaarspelen en zang in verschillende stijlen in meerdere uitstekende bands. Al 11 jaar speelt hij gitaar en zingt hij in een band het (Ierse) folk-, country- en popgenre. Daarnaast drumt en zingt hij al 35 jaar bij een allround coverband, die zich onderscheidt met covers in het 'minder' bekende repertoire, maar succes verzekerd als zij optreden. Ook drumt en zingt hij bij zijn Laurel Canyon tributeband, met LA Westcoast muziek die doet terugdenken aan de hippietijd van weleer.

Een heel ander profiel van Hans is dat als IT'er, recruiter en interim-manager. 20 Jaar was hij werkzaam als programmeur en projectmanager in de IT-sector. Daarna ging hij geleidelijk aan vanuit de projecten over naar het detacheren van IT-personeel bij grote banken, overheid en telecombedrijven. Het was een waanzinnig leuke tijd, zegt Hans. Vlotsprekend en met techniekkennis als bagage schakelt hij gemakkelijk tussen de mensen op de werkvloer en bedrijfsmanagers. Dat levert Hans veel freelancewerk op als interim-manager, recruiter van personeel en opdrachtacquisiteur. Met tussenpozen volgen er steeds weer nieuwe dergelijke opdrachten en vormt het nog steeds meer dan een derde van zijn tijdsbesteding.

Het commerciële werk combineert Hans sinds 1989 met de productie van betaalbare professionele foto – en videografie. In zijn huisstudio krijg ik uitleg over de kwaliteit van 4K Ultra HD video, beeldstabilisatoren en word ik getrakteerd op een brede variatie videoproducties voor particulieren en bedrijven. Een hele leuke is 'De avonturen van de krasse golfknarren', een slapstickserie met drie senioren op de golfbaan. Serieuzer werk is een promofilm over het productieproces in de Boskoopse kassen van Griffioen en diverse promo- en instructiefilms voor een touroperator die golfreizen naar o.a. Portugal organiseert. Voor diverse e-learning trainingen, voor overheid en bedrijfsleven, heeft Hans zo'n 200 e-learning instructiefilms vervaardigd. Erg mooi is de met een drone gemaakte opname van een te koop staand landgoed. De hele productie van regie, beeldopname, geluid, tot en met de nabewerking en montage, wordt altijd door hem zelf uitgevoerd waardoor hij doelgericht en betaalbaar kan werken.

Zo rommelt Hans door het leven, zoals hij zelf zegt. In april werd hij 66, maar naar stoppen met werken heeft hij geen oren. Hans: 'Nooit meer werken is een raar fenomeen, echt stoppen zal ik waarschijnlijk nooit. Ik houd van de contacten en sta altijd open voor nieuw werk.'

Op www.multivisionproductions.nl vindt u alle info over het creatieve werk van Hans Dijksterhuis.

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 18 minuten geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 1 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 3 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 7 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 7 uur geleden