Afbeelding

Stijging aantal corona patiënten verklaard

Algemeen Regio nieuws

De media berichtte afgelopen dagen over de recente stijging van corona patiënten in Voorschoten. Zorgelijk en daarom deed de redactie navraag. Hoe komt dat? 

In Voorschoten zijn tot gisteren, 48 inwoners vastgestelde besmettingen. 11 inwoners zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 8 mensen zijn overleden. Opvallend genoeg namen de besmettingen de afgelopen dagen in Voorschoten met twee toe terwijl in de rest van de regio het aantal besmettingen juist af nam. 

‘Er zijn recent nieuwe besmettingen in een zorginstellingen vastgesteld’, antwoordt wethouder Paul de Bruijn desgevraagd. ‘Een zorgmedewerker bleek het virus te hebben. Die heeft direct alarm geslagen en daarop zijn er meer testen uitgevoerd. Daaruit bleek dat er nog twee mensen geïnfecteerd waren.'

Voorschoten staat met 48 besmettingen in de middenmoot in de regio Hollands-Midden. In totaal zijn er 1423 besmettingen in de regio, 339 ziekenhuisopnames en 166 mensen zijn overleden (cijfers per 7 mei).  

In de regio Leiden heeft Voorschoten de meeste besmettingen per 1000 inwoners. Het blijft dus opletten. 

Nieuws overzicht

Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 1 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 1 uur geleden
Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 18 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 22 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 23 uur geleden