Afbeelding

Programma filmtheater

Algemeen

Vakantie voorbij; we gaan weer volop aan de slag met het het nieuwe seizoen! Live concerten of opera's zullen er nog even niet zijn, maar in plaats daarvan zijn er schitterende registraties die qua geluid en beeld een prima alternatief zijn. Ook een museumbezoek in Londen of Boston of Parijs hoeft niet; u krijgt alles voorgeschoteld in de Arts in Cinema-voorstellingen.

Vanaf eind september zijn er ook weer jeugdtheatervoorstellingen en als alternatief voor het Weekend van Voorschoten is er op de avonden van 11 en 12 september een openluchtbioscoop. Over deze beide laatste activiteiten volgt zo spoedig mogelijk meer informatie.

Donderdag 3 en zaterdag 5 september, 20.00, zondag 6 september, 15.30: Babyteeth

Drama (Aus 2019) 120 min. Kijkwijzer: 12. Kaartje: € 8,50
Babyteeth is de verrassende debuutfilm van Shannon Murphy (Killing Eve): een eigenzinnig en bitterzoet verhaal over de zieke Milla en haar eerste grote liefde. Henry en Anna’s grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid wanneer hun 16-jarige dochter ernstig ziek blijkt. Wanneer Milla en de rebelse Moses elkaar bij toeval ontmoeten, ontstaat er direct een bijzondere band tussen de twee tegenpolen. Haar ouders zijn in shock door de komst van Milla’s nieuwe vriendje, maar gooien alle pedagogische strategieën overboord om hun dochter gelukkig te zien. Met niets meer te verliezen stort Milla zich op het leven, maar hoe ver ga je voor de liefde?

Vrijdag 4 september, 20.00 en zondag 13 september, 15.30: Jonas Kaufmann My Vienna

Jonas Kaufmann My Vienna
is een persoonlijk eerbetoon aan de wereldberoemde melodieën die ontstonden in deze stad van wals en operette. Speelduur: 98 min. Kaartje: € 10,-
Het concert, dat werd opgenomen in het betoverende Wiener Konzerthaus, omvat populaire Weense muziek uit Die Fledermaus en Wienerblut van Johann Strauss en Die lustige Witwe van Frans Lehár, naast vele andere klassieke liederen die geïnspireerd zijn op Wenen. Jonas Kaufman treedt op samen met het Praags Philharmonisch Orkest onder leiding van Maestro Jochen Rieder en wordt vergezeld door de internationaal vermaarde sopraan Rachel Willis-Sørensen.

Jonas Kaufmann My Vienna is a deeply personal tribute by the star tenor to the world-famous melodies from the birthplace of waltz and operetta. Filmed live in the magical setting of the Wiener Konzerthaus, the concert features popular Viennese music from Die Fledermaus and Wienerblut by Johann Strauss and Franz Lehár’s The Merry Widow, plus many of the classic songs inspired by the city of Vienna. Jonas Kaufmann performs with the Prague Philharmonia orchestra under the baton of Maestro Jochen Rieder and is joined by the internationally acclaimed soprano Rachel Willis-Sørensen.


Donderdag 10 september, 20.00: Lucian Freud: A Self Portrait

Exhibition on Screen-voorstelling (VK 2019), 86 min. Kaartje: € 8,50
Een tentoonstelling in de Royal Academy of Arts in Londen in samenwerking met het Museum of Fine Arts in Boston presenteert meer dan 50 zelfportretten van de Britse kunstenaar Lucian Freud. Hij is een van de weinig twintigste-eeuwse kunstenaars die zichzelf stelselmatig portretteerden. Deze portretten die hij in een periode van ongeveer 65 jaar heeft gemaakt laten zien hoe hij veroudert en zichzelf neerzet en geven daarmee meer inzicht in zijn persoon en zijn ontwikkeling als schilder.

Vrijdag 11 en zaterdag 12 september, 21.00 Openluchtbioscoop
Het Weekend van Voorschoten zal dit jaar niet in zijn gewone vorm kunnen doorgaan. Om dit voor veel Voorschotenaren belangrijke weekend niet onopgemerkt te laten passeren organiseert Filmtheater Voorschoten een openluchtbioscoop op vrijdag 11 en zaterdag 12 september.
Het parkeerterrein van het Cultureel Centrum wordt omgetoverd tot een openluchtbioscoop, waar bezoekers op veilige 1,5 meter afstand van elkaar kunnen genieten van een mooie film. Welke films worden vertoond zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt via de nieuwsbrief en daarna via de andere media. Kaartjes voor deze avonden komen dan ook in de verkoop.

Het terrein is vanaf 20:00 toegankelijk en de film start om 21:00 uur. Het evenement eindigt rond 23.45. Bij slecht weer wordt de film binnen vertoond. De avonden worden mede mogelijk gemaakt dankzij een donatie van het Rabobank Stimuleringsfonds in Den Haag en de Stichting Katapult in Voorschoten.


Woensdag 16 en donderdag 17 september, 20.00, zondag 20 september, 15.30: Misbehaviour

Drama, komedie (VK 27-08-2020), 107 min. Kijkwijzer: AL.Kaartje: € 8,50
In 1970 vindt de Miss World-verkiezing plaats in Londen, met de Amerikaanse komedie-legende Bob Hope als presentator. De show is in die tijd met meer dan 100 miljoen kijkers het best bekeken tv-programma ter wereld. De dan net opgerichte Women’s Liberation Movement, die de verkiezing ziet als een vernedering van vrouwen, besluit de live-uitzending van de show te verstoren. Die avond wordt geschiedenis geschreven.

Cast
Keira Knightley, Gugu Mbatha-Raw, Rhys Ifans, Jessie Buckley, Keeley Hawes, Lesley Manville, Greg Kinnear

FAMILIEFILMS

Nog tot en met 13 september: De Trolls Wereldtour (2D en 3D)
Op woensdagen en zondagen. Zie de website voor de precieze aanvangstijden

Animatie, familiefilm, komedie. Speelduur: 91 min. Kijkwijzer: 6. Kaartje: € 6,50/€ 7,50
Trolls Wereldtour is het vervolg op de hitfilm Trolls van DreamWorks Animation (Shrek, Madagascar, Kung-Fu Panda).
Poppy en Branch doen een grote ontdekking! Ze maken kennis met zes verschillende Trollenstammen met zeer uiteenlopende muziekstijlen: Funk, Country, Techno, Klassiek, Pop en Rock. Daarmee wordt hun wereld een stuk groter, en vooral ook luider en muzikaler.


Vanaf woensdag 16 september: Lassie

Familiefilm, avontuur (Du 2020) 97 min. Nederlands gesproken. Kijkwijzer: 6. Kaartje: € 6,50
Wanneer Florian en zijn ouders moeten verhuizen krijgen ze van de chagrijnige huisbazin te horen dat honden niet zijn toegestaan. En al zeker niet die brutale Lassie. Wat nu? Lassie is Florians beste vriend! Vader lost dit op door hun geliefde hond onder te brengen bij zijn werkgever, Graaf Von Sprengel en diens kleindochter Priscilla. Maar door toedoen van een dief raakt Lassie zoek. Florian en Priscilla zetten samen alles op alles om hem terug te vinden.
Lassie is een moderne remake van de originele film uit 1943, gebaseerd op het boek van Eric Knight “Lassie Come Home”. Ga mee op een avontuurlijke reis voor jong en oud!





Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 4 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 6 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 8 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 11 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 12 uur geleden